Kruipruimte isoleren Noord-Holland. Waarom is het interessant om te isoleren in Noord-Holland?

Het isoleren van je kruipruimte is in Noord-Holland extra belangrijk.

Kruipruimte isolatie brengt elk huis al verschillende voordelen. Zo ben je minder geld kwijt aan energie en voelt je huis warmer aan. Maar waarom is je kruipruimte isoleren extra interessant in Noord-Holland? Dit heeft alles te maken met de ligging en bodem van deze provincie. Wij vertellen je alles over bodemisolatie, en leggen uit waarom het extra interessant is in Noord-Holland.

Je kruipruimte laten isoleren in Noord-Holland?

 • Voorkom vochtproblemen die veel voorkomen
 • Bespaar tot wel €275,- per jaar!
 • Je vloer voelt tot wel 4 graden warmer
 • Duurzamer leven en minder energieverbruik
 • In 10 minuten op maat gemaakt gratis advies

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen

Kruipruimte isoleren in Noord-Holland: Dit is waarom het hier extra interessant is

Noord-Holland is een kustprovincie waar veel vochtproblemen voorkomen.

Noord-Holland is waarschijnlijk de provincie waar bodemisolatie het meest interessant is, maar waarom juist hier? Dit heeft alles te maken met veelvoorkomende vochtproblemen in de provincie. Dit komt gedeeltelijk door de ligging van de provincie, maar ook de grondsoort speelt een rol. Wij leggen uit hoe dit zit: 

Laagst gelegen provincie: Veel grondwater

Noord-Holland is de laagst gelegen provincie van Nederland
Noord-Holland is de laagst gelegen provincie van Nederland

De provincie Noord-Holland ligt grotendeels onder het NAP. Dit betekent dat de provincie onder het gemiddelde waterniveau ligt. Gelukkig is Nederland een expert als het aankomt op dijken, maar het brengt wel andere problemen met zich mee.

Door de lage ligging van de provincie verzamelt zich veel water in de grond. Het is logisch dat grondwater beter blijft liggen op lage plekken. Dit grondwater kan zich vervolgens gemakkelijk verzamelen in de kruipruimte onder je huis.

Omdat vocht omhoog trekt, kunnen er verschillende vochtproblemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmels in huis, vochtschade of een hoge luchtvochtigheid in huis. Dit kan zelfs invloed hebben op je gezondheid. Water in de kruipruimte is dus een veelvoorkomend probleem in Noord-Holland.

Noord-Hollandse bodem: Laat vocht moeilijk door

Een groot gedeelte van de grond in Noord-Holland is klei.
Een groot gedeelte van de grond in Noord-Holland is klei.

Niet alleen de ligging van Noord-Holland zorgt voor veel vochtproblemen. Ook de bodemsoort speelt een rol. De grond in Noord-Holland bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit klei. Deze bodemsoort staat erom bekend dat water minder goed kan wegtrekken. Hierdoor blijft de grond drassig.

Vooral in periodes met veel regenval zul je merken dat het water niet wegtrekt in de kleigrond. Zo hoopt er steeds meer grondwater op. Dit water probeert weg te trekken en kan uiteindelijk onder huizen terecht komen. Zo ontstaat er water in de kruipruimte, wat voor verschillende vochtproblemen kan zorgen.

Noord-Holland: Grote aantrekker van vocht in huis

In Noord-Holland zijn er dus twee oorzaken voor veel grondwater in de provincie. Zowel de bodemsoort die voornamelijk klei is, als de lage ligging van de provincie. Hierdoor komen vochtproblemen veel voor in huizen in Noord-Holland.

Door de ruimte onder je huis te isoleren kun je deze problemen gelukkig voorkomen. Zo voorkom je schimmels, ongedierte en een muffe lucht in huis. Maar ook andere vochtproblemen zoals een hoge energierekening of een hoge luchtvochtigheid in huis. Genoeg reden om je huis te isoleren!

Waarom moet ik mijn kruipruimte isoleren in Noord-Holland?

Door je kruipruimte te isoleren in Noord-Holland voorkom je vochtproblemen en bespaar je kosten.
Door je kruipruimte te isoleren voorkom je vochtproblemen en bespaar je kosten.

Waarom is het slim om voor vloerisolatie te kiezen in Noord-Holland? Wij vertellen wat je dit oplevert in deze vochtige provincie. 

Vochtproblemen: Kan serieuze overlast veroorzaken

Door de ligging en grondsoort van Noord-Holland zijn dit veelvoorkomende vochtproblemen in de provincie:

 • Ongedierte of naaktslakken in huis
 • Een te hoge luchtvochtigheid en condens in huis
 • Gezondheidsklachten door luchtvochtigheid
 • Schimmels of een muffe geur in huis
 • Aangetaste leidingen door vocht
 • Houtrot in de vloer of steunbalken

Veel van deze problemen verminderen je wooncomfort. Daarnaast kan vocht flink wat schade opleveren aan je huis. De kosten van reparaties kunnen al snel oplopen.

Vochtig huis verhoogt je energierekening

Met bodemisolatie kun je jaarlijks flink besparen op de energierekening.
Met bodemisolatie kun je jaarlijks flink besparen op de energierekening.

Naast de mogelijkheid op schade aan je huis heeft vocht ook nog eens direct invloed op de energierekening. Een hoge luchtvochtigheid zorgt er namelijk voor dat je huis minder goed wordt verwarmd. Hierdoor moet je meer stoken om je huis een comfortabele temperatuur te houden. Op jaarbasis lopen de kosten dan flink op.

Meerdere voordelen kruipruimte isolatie: Verdient zichzelf terug

Kruipruimte isolatie stopt vocht en de problemen die erbij horen. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de energierekening en voelt je huis lekker comfortabel aan. De belangrijkste voordelen van vloerisolatie zijn:

 • Voorkom schade door vocht met goede kruipruimte isolatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel €275,- aan energiekosten
 • Vloerisolatie is goed voor het milieu, en dus duurzaam.
 • Je vloer voelt met isolatie tot wel 4℃ warmer aan
 • Je huis wordt meer waard door een hoger energielabel

Kortom voorkom je problemen terwijl je geld bespaart met goede isolatie. Het is een investering die zichzelf terugverdient in de toekomst. Door de ligging van Noord-Holland is het hier ook nog eens extra interessant!

Welke manier van isolatie is het beste in Noord-Holland?

Isoleren kan grofweg op twee verschillende manieren. Elke manier heeft zijn eigen voordelen. Wij leggen uit welke van de opties het meest geschikt is in Noord-Holland.

Vloerisolatie: Beschermt niet tegen vocht

Kruipruimte isoleren met vloerisolatie
Vloerisolatie beschermt je huis tegen kou, maar niet tegen vocht.

Bij deze manier van isoleren zit het isolatiemateriaal direct tegen je vloer aan. Een voordeel is dat je vloer goed geïsoleerd is. Zo blijft de warmte goed behouden.

Helaas beschermt deze methode niet tegen vocht. Vochtbescherming is juist belangrijk in Noord-Holland, aangezien vochtproblemen veel voorkomen. Deze soort isolatie is dus minder geschikt.

Bodemisolatie: Beschermt je huis wel tegen vocht

Kruipruimte isoleren met bodemisolatie
Bodemisolatie beschermt je huis tegen vocht door een laag warme lucht.

De andere optie is bodemisolatie. Bij deze methode zit er ruimte tussen de vloer en het isolatiemateriaal. Er ontstaat warme lucht in deze ruimte waardoor vocht wordt tegengehouden.

Zo blijft je vloer warmer en bespaar op energiekosten. Daarnaast is je huis ook nog eens veilig voor vochtproblemen die veel in Noord-Holland voorkomen.

Welke methode is het beste in Noord-Holland?

Omdat vochtproblemen veel voorkomen in Noord-Holland raden wij bodemisolatie aan. Zo blijft je vloer warm, maar bescherm je ook direct tegen vocht.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie? Investering voor de toekomst.

Je kruipruimte isoleren in Noord-Holland is een investering voor de toekomst.
Kruipruimte isolatie is een investering voor de toekomst!

Dus jij overweegt om je kruipruimte te isoleren. Maar hoe duur is dit eigenlijk? De gemiddelde kosten zijn rond de €1.300 en €2.000. Als je een groter huis hebt, zal het dus ook duurder zijn.

Maar is dit alleen maar een kostenpost? Nee, want je bespaart namelijk veel geld. Zo geeft milieucentraal aan dat je gemiddeld €275 per jaar bespaart. Omdat je vloer met isolatie warmer is, hoef je minder te stoken. Dit ga je terugzien op de energierekening.

Binnen 7 jaar heb jij dus jouw investering weer terugverdiend. Met eventuele subsidies kan dit zelfs nog sneller. Verder bespaar je met goede isolatie op reparaties door vochtschade. In de tabel hieronder kun je een overzicht per huis type bekijken.

Type woningGemiddelde investeringSubsidie
Aftrek
Totaal prijsBesparing
energierekening
Hoe snel terugverdiend?
Vrijstaande woning€2.310- €300€2.010€400 per jaar5 jaar
2 onder 1 kap€1.848- €240€1.608€270 per jaar6 jaar
Hoekwoning€1.694- €220€1.474€210 per jaar7 jaar
Tussenwoning€1.694- €220€1.474€210 per jaar7 jaar
Appartement€1.540- €200€1.340€200 per jaar7 jaar
*Let op: de cijfers en prijzen zijn gemiddelden. Vraag voor een offerte van jouw huis een gratis adviesgesprek aan.

Tot slot wordt je huis ook nog meer waard met goede isolatie. Omdat isoleren duurzaam is, gaat het energielabel van je huis omhoog. Dit is erg waardevol op de huizenmarkt! Kortom: kruipruimte isolatie is een investering voor de toekomst!

Waarom isolatie bij Drowa? Meer dan 20 jaar ervaring.

Drowa is al meer dan 20 jaar actief in kruipruimte isolatie
Drowa is al meer dan 20 jaar actief in kruipruimte isolatie

Drowa is de specialist in kruipruimte isolatie in het Noorden. Vooral in de kustprovincies is kruipruimte isolatie populair. Zo heeft Drowa in 20 jaar al 30.000 gezinnen kunnen helpen met kruipruimte isolatie. Wij kennen de lokale problemen in Noord-Holland en helpen ook jou graag verder.

Drowa chips: Bescherm je huis tegen vocht

Zelf de vloer isoleren was nog nooit zo makkelijk met de Blowa van Drowa
De 8-vormige Drowa chips blijven zelfs drijven op water.

Drowa maakt gebruik van 8-vormige isolatiechips. Deze Drowa chips zijn 100% gerecycled en blijven drijven als er water in je kruipruimte staat. Door een dikke laag aan te brengen kunnen wij een levenslange garantie verzekeren. Zo blijft je huis beschermd tegen vocht in de toekomst. Hierdoor zijn Drowa chips een goede keus voor het vochtige Noord-Holland.

Waarom kan Drowa jou het beste verder helpen?

 • Meer dan 20 jaar ervaring in Noord-Holland
 • 100% gerecycled materiaal en dus duurzaam
 • Al 30.000 families verder geholpen
 • Gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar
 • De isolatie is klaar in een paar uur

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Overweeg je om jouw kruipruimte te laten isoleren in Noord-Holland? Neem dan contact met ons op voor gratis en persoonlijk advies.

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Vrijblijvend advies voor kruipruimte isolatie