Vloerisolatie Groningen. Waarom is het belangrijk om te isoleren in Groningen?

Isolatie van de vloer heeft over het algemeen veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een warme vloer en lagere energiekosten. Maar naast deze voordelen is vloerisolatie in Groningen extra interessant. Waarom is dit? Wij vertellen je alles over vloerisolatie, en waarom het extra interessant is in Groningen.

Op zoek naar vloerisolatie in Groningen?

 

 • Bespaar tot wel €275,- per jaar!
 • Vloer tot wel 4 graden warmer
 • Voorkom vochtproblemen met vloerisolatie
 • In 10 minuten op maat gemaakt gratis advies
 • Duurzamer leven en minder energieverbruik

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen

Kruipruimte isoleren: Waarom is dit zo interessant in Groningen?

Veel families in Groningen laten hun kruipruimte isoleren. Maar waarom is dit juist zo belangrijk in Groningen? Dit komt omdat de provincie erg gevoelig is voor vochtproblemen. Dat heeft te maken met de ligging, en de grondsoort in Groningen. Wij leggen uit hoe dit zit.

Lage ligging van Groningen: Veel grondwater

Om te beginnen ligt een groot gedeelte van Groningen rond of onder NAP. De pijler geeft aan hoe hoog land ligt ten opzichte van het waterniveau. In Groningen is dit, afgezien van de streek Westerwolde, dus onder NAP. Dit houdt in dat er gemiddeld veel water in de grond aanwezig is

Grondwater kan zich makkelijk verzamelen onder je huis. Zo hebben de meeste Nederlandse huizen geen kelder. Hierdoor komt het water in de kruipruimte terecht. Water in de kruipruimte is slecht voor je huis en gezondheid. Vocht trekt namelijk omhoog. Hierdoor kan vocht in huis meerdere problemen veroorzaken.

Groningse bodem: Ideaal voor vocht

Naast de lage ligging van de provincie, speelt ook de bodemsoort in Groningen een rol. Zo bestaat de grond in Groningen voor een groot gedeelte uit klei. Klei laat water niet goed door, in vergelijking met zand bijvoorbeeld. Hierdoor wordt de grond drassig.

Doordat het water minder goed doorloopt, blijft het grondwater hangen. In vochtige periodes is er veel grondwater, wat onder huizen terecht komt. Zo staat water onder je woning in de praktijk zelfs hoger dan een sloot in de buurt. Vocht in huis komt dus zowel door de lage ligging als de grondsoort in Groningen.

Groningen: De ideale kandidaat voor vocht in huis

Door de combinatie van de lage ligging en een kleibodem, zijn vochtproblemen veelvoorkomend in Groningen. Dit is de reden dat isolatie in Groningen zo belangrijk is. Met isolatie voorkom je de problemen die vocht kunnen veroorzaken. Denk aan schimmels, houtrot, hoge luchtvochtigheid of een koude luchtstroom. Daarnaast levert isolatie ook extra comfort en een lagere energierekening op. Genoeg reden om je vloer te laten isoleren dus.

Waarom vloerisolatie? Voorkom problemen door vocht

Waarom is het verstandig om de vloer te isoleren in het vochtige Groningen? Er zijn verschillende redenen waarom vloerisolatie interessant is in Groningen.

Problemen door vocht: kan veel schade opleveren

Soms zorgt grondwater ervoor dat de kruipruimte wel tientallen centimeters onderwater staat
Vocht in huis kan grote gevolgen voor je comfort en gezondheid hebben.

Omdat de Groningse grond vol met grondwater zit, ontstaan er vaak vochtproblemen. Vocht in huis kan serieuze problemen veroorzaken. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld:

 • Schimmel en muffe geuren in huis 
 • Te hoge luchtvochtigheid in huis
 • Ongedierte zoals slakken in huis
 • Houtrot in de vloer en steunbalken 
 • Een koude luchtstroom door het huis

Deze problemen kunnen je wooncomfort flink verminderen. Daarnaast kunnen schimmels en luchtvochtigheid zelfs invloed op je gezondheid hebben. Verder kunnen de kosten ook nog oplopen door reparaties of een hoge energierekening. Kortom, vocht in huis levert veel problemen op. 

Voordelen vloerisolatie: investering in de toekomst

Vloerisolatie in Groningen is een investering die je op de lange termijn veel geld bespaart
Vloerisolatie in Groningen is een investering die je op de lange termijn veel geld bespaart.

Door de vloer te isoleren kun je kou en vocht tegen gaan. Wij noemen de belangrijkste voordelen bij het isoleren van jouw vloer in Groningen.

 • Voorkom vochtproblemen met goede kruipruimte isolatie 
 • De vloer in je huis voelt tot wel 4℃ warmer
 • Bespaar tot wel €275,- per jaar aan energiekosten
 • Vloerisolatie is duurzaam, dus het is goed voor het milieu
 • Je huis krijgt een hoger energielabel, waardoor het meer waard is

Samengevat voorkom je dus veel problemen met goede isolatie. Daarnaast voelt de vloer warmer aan, terwijl je minder geld aan energiekosten uitgeeft. Vloerisolatie in Groningen is dus een investering die zichzelf terug verdient.

Beste methode van vloerisolatie in Groningen

Vloerisolatie kan op twee verschillende manieren. Wij leggen de verschillen tussen de opties uit. Daarnaast geven we aan welke optie het beste is voor inwoners van Groningen.

Vloerisolatie: Goede isolatie maar geen vochtbescherming

Vloerisolatie isoleert goed, maar beschermt de vloer niet tegen vocht.

Bij vloerisolatie wordt de isolatie direct tegen de vloer geplaatst. Doordat er geen ruimte tussen zit, werkt de isolatie goed. Zo blijft de warmte optimaal behouden. 


Een nadeel van deze methode is dat je huis niet beschermd is tegen vocht. Aangezien vochtproblemen juist veel in Groningen voorkomen, is deze soort isolatie minder geschikt. 

Bodemisolatie: Verwarmt je huis en isoleert.

Kruipruimte isoleren met bodemisolatie

De tweede methode is bodemisolatie. Hierbij plaats je de isolatie in de kruipruimte onder de vloer. In dit geval zit er dus ruimte tussen de vloer en de isolatie. Door de tussenruimte is de isolerende werking iets minder, maar nog steeds goed. 

Daarnaast is een groot voordeel van bodemisolatie dat het beschermd tegen vocht. Er ontstaat namelijk warme lucht in de tussenruimte. Deze warme lucht en het isolatiemateriaal beschermen je huis tegen vocht. Zo voorkom je de veel voorkomende vochtproblemen in Groningen. 

Welke methode is het beste in Groningen? Kies voor bodemisolatie

Door de lage ligging en bodemsoort zijn huizen in Groningen gevoelig voor vocht. Daarom raden wij aan om bodemisolatie te kiezen. Zo voorkom je vochtproblemen en bespaar je ook nog eens op de energierekening. 

Hoeveel kost vloerisolatie in Groningen?

Vloerisolatie in Groningen bespaart jaarlijks tot wel 228 euro per jaar op je energierekening
Vloerisolatie is een investering die zichzelf terugverdiend.

Hoeveel kost vloerisolatie precies? Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1.300 en €2.00. De kosten zijn afhankelijk van het oppervlak onder je huis. Dit is een investering, maar toch verdien je er uiteindelijk geld mee. Zo bespaar je jaarlijks veel energiekosten. Volgens milieucentraal is dit gemiddeld €275 per jaar. Dit betekent dat je de oorspronkelijk investering binnen 7 jaar er weer uit hebt. In de tabel hieronder zie je een overzicht per huis type.

Type woningGemiddelde investeringSubsidie
Aftrek
Totaal prijsBesparing
energierekening
Hoe snel terugverdiend?
Vrijstaande woning€2.310- €300€2.010€400 per jaar5 jaar
2 onder 1 kap€1.848- €240€1.608€270 per jaar6 jaar
Hoekwoning€1.694- €220€1.474€210 per jaar7 jaar
Tussenwoning€1.694- €220€1.474€210 per jaar7 jaar
Appartement€1.540- €200€1.340€200 per jaar7 jaar
*Let op: de cijfers en prijzen zijn gemiddelden. Vraag voor een offerte van jouw huis een gratis adviesgesprek aan.


Daarnaast bespaar je ook eventuele kosten door vochtproblemen. Denk aan rotte vloeren of balken. Of schade door schimmel in huis. Kortom: het is een investering voor de toekomst!

Subsidie: Regelmatig subsidies beschikbaar in Groningen

De overheid stimuleert isolatie van huizen in Groningen. Het is namelijk goed voor het milieu om minder energie te verbruiken. Isolatie helpt hierbij, en dus geeft de overheid subsidies uit. Bekijk onze subsidiepagina of er op dit moment ook subsidies actief zijn. Je kunt de subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Waarom isoleren bij Drowa? De expert in het Noorden

Drowa heeft meer dan 30.000 families verder geholpen met vloerisolatie.

Drowa is de isolatie expert in het Noorden. Met 20 jaar ervaring heeft het team al meer dan 30.000 gezinnen geholpen met vloerisolatie. Doordat Drowa gevestigd is in het Noorden, kennen we de problemen die hier spelen. Maar waarom kun je het beste voor Drowa chips kiezen bij vloerisolatie in Groningen?

Drowa Isolatie chips: Perfect voor bodemisolatie in Groningen

De hoge kwaliteit isolatiechips van Drowa. Geschikt om de kruipruimte onder een houten vloer te isoleren. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
De 8 vormige isolatiechips van Drowa beschermen goed tegen vocht.

Eerder gaven we al aan dat bodemisolatie de beste manier van isoleren in Groningen is. Zo bescherm je het huis tegen problemen door vocht. Door de grondsoort en lage ligging van Groningen komen vochtproblemen namelijk veel voor.

Drowa chips worden op de bodem van je kruipruimte geplaatst. Door een dikke laag aan te brengen verschuiven de chips niet. Zo blijft de isolatie goed. Door de unieke samenstelling blijven de Drowa chips ook drijven. Hierdoor maakt het niet uit als er water in de kruipruimte staat. De isolatiechips blijven namelijk werken!

Verder zijn de chips gemaakt van 100% gerecycled materiaal waardoor de chips duurzaam zijn. Omdat we overtuigd zijn van de werking, biedt Drowa levenslange werking op de chips. Zo weet je zeker dat je huis ook in de toekomst beschermd blijft.

Waarom is Drowa de beste keus voor vloerisolatie in Groningen?

 • Levenslange garante op de isolatiewerking
 • Meer dan 20 jaar ervaring in Groningen
 • Door gerecycled materiaal zijn Drowa chips duurzaam
 • Al 30.000+ families gingen je voor
 • Kruipruimte geïsoleerd in een paar uur

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Overweeg je om jouw vloer te laten isoleren in Groningen? Neem dan contact met ons op voor gratis en persoonlijk advies.

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Vrijblijvend advies voor vloerisolatie