Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

 • Bespaar tot 30% op isolatiekosten
 • Wij helpen je graag op weg met je subsidieaanvraag

Goed nieuws: de overheid stelt een landelijke subsidie beschikbaar voor isolatie. Je krijgt zo’n 30% van de kosten van isolatie terug.

Belangrijk: ook in 2024 kun je een landelijke subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Dit is dus het moment om je woning te isoleren!

Waarom stelt de overheid subsidie beschikbaar?

Het Klimaatakkoord wil de CO₂-uitstoot terugdringen. Het verduurzamen van minimaal 1,5 miljoen woningen draagt daaraan bij.

De overheid stimuleert jou via de subsidie om je huis te isoleren. Dit helpt het gasverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen. De subsidie verlaagt jouw investering. En de terugverdientijd wordt korter. Dit maakt het isoleren van je woning nu éxtra aantrekkelijk met de isolatiechips van Drowa!

 

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 30%!

De subsidie op woningisolatie is ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Met de vernieuwde regeling kunnen huiseigenaren en bedrijven in 2024 weer opnieuw subsidie aanvragen voor het verduurzamen van een woning of (kantoor)gebouw.

Voorheen kon je alleen subsidie aanvragen voor minimaal 2 maatregelen. Per 1 januari 2023 is de subsidie ook aan te vragen voor 1 isolatiemaatregel. Dit jaar is het ISDE budget verhoogd budget tot € 600 miljoen. ​De hoogte van de subsidie die jij krijgt, is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat je isoleert. En kan bij twee soorten isolatie oplopen tot wel 30% van de investering. Hier lees je of je in aanmerking komt voor isolatie subsidie.

 

Vraag gratis adviesgesprek aan

Alles wat je moet weten over de subsidie

 • Hoeveel kan ik besparen? Het isoleren van jouw vloer is één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen. Daar komt bij dat de subsidie voor Drowa isolatiechips per 2023 fors is verhoogd. Door de isolatiechips niet alleen op de bodem aan te brengen, maar ook tegen de onderzijde van de vloer, hanteert de subsidieregeling het begrip ‘vloerisolatie’. Dit betekent € 2,50 per m2 meer subsidie bij 1 isolatiemaatregel en € 5,- per m2 meer subsidie bij 2 maatregelen. Naast minder stookkosten levert dit je zo maar een paar honderd euro extra voordeel op. Wij zijn specialist als het gaat om bodemisolatie en bieden al 25 jaar de beste oplossing voor een DROge en WArme vloer. Dat krijg je alleen met Drowa.
 • Waar moet ik aan voldoen? Het is belangrijk dat je de aanvraag binnen 24 maanden na de uitvoering en betaling van de eerste isolatiemaatregel doet. Check vooraf de subsidievoorwaarden en laat de isolatie uitvoeren door een erkend bedrijf. Wil je in aanmerking komen voor tot wel 30% subsidie, dan kun je het isoleren van de vloer combineren met HR++glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie of de aanschaf van een warmtepomp met label A+++ of hoger, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Stappenplan subsidieregeling

Het aanvragen van subsidie kan ingewikkeld lijken. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan gemaakt. Waar moet je rekening mee houden?

 1. Je bent huiseigenaar en bewoner
 2. Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE
 3. Je neemt één of meer isolerende maatregelen
 4. Neem je de maatregelen niet op hetzelfde moment, laat die wel uitvoeren binnen 24 maanden na de eerste maatregel, anders mis je een verdubbeling van het subsidiebedrag
 5. Er geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan. Ook geldt er een maximum
 6. De subsidie vraag je pas aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald
 7. Je vraagt maximaal 24 maanden na betaling van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

Subsidie kun je aanvragen op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Je leest hier ook meer over de voorwaarden.
Ben jij lid van een VvE? Dan is er een speciale subsidie beschikbaar. Klik hier om direct naar de subsidie te gaan.

Het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor subsidie. Toch is het verstandig om jouw vloer te isoleren. Met de huidige hoge gasprijzen merk je een besparing op je gasrekening direct!

Vraag gratis adviesgesprek aan

Energiebespaarlening

Heb je geen geld achter de hand en je wilt wel isoleren? Los van de subsidie kun je een Energiebespaarlening aanvragen. Hiermee kun je tegen een lage rente investeren in energiebesparende maatregelen. Het Energiebespaarfonds berekent een gunstige rente en geen afsluitkosten. Vraag je lening aan op het Warmtefonds 

Vraag gratis adviesgesprek aan

Wanneer is het verstandig om te isoleren en een subsidie aan te vragen?

Vaak zien we dat subsidiepotten snel leeg zijn. Overweeg je om te gaan isoleren, wacht dan niet te lang. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan. Binnen 10 minuten heb je een op maat gemaakt advies en dat maakt je weer een stuk wijzer.

Vraag gratis adviesgesprek aan