Kruipruimte ventilatie: Voorkom vochtproblemen

ventileren is niet altijd goed en kan zorgen voor een vochtige kruipruimte
Een rooster in vanuit de kruipruimte kan voor goede ventilatie in huis zorgen.

Kruipruimte ventilatie is nodig om vochtophoping te voorkomen. Door te ventileren kan vocht in huis ontsnappen waardoor de luchtvochtigheid niet oploopt. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan namelijk tot verschillende nare vochtproblemen leiden. Een nog betere oplossing is het isoleren van de kruipruimte. Ventilatie van de kruipruimte is dan niet meer nodig en je huis is beter beschermd tegen vocht. Wij vertellen je alles wat je moet weten over kruipruimte ventilatie.

Drowa isolatiechips voorkomt kruipruimte ventilatie problemen

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Minder ventileren dankzij EPS isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je kruipruimte goed blijft
Isolatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je kruipruimte goed blijft

Ventileren van de kruipruimte is niet altijd een optie. Zo kun je er ook voor kiezen om de kruipruimte te isoleren. Met een bodembedekkende isolatielaag bespaar je op de stookkosten, verbeter je het wooncomfort, verkrijg je de gewenste luchtvochtigheid en draag je tegelijkertijd zorg voor een gezonde atmosfeer in huis. Bij een goede isolatielaag is ventilatie van de kruipruimte zelfs niet meer nodig om vochtproblemen te voorkomen. Isolatiechips van Drowa zijn gemaakt om vochtproblemen in huis te voorkomen.

Kruipruimte ventilatie en vocht: Niet altijd de oplossing

Ventilatie is goed om vocht te voorkomen, maar niet altijd de oplossing
Ventilatie is goed om vocht te voorkomen, maar niet altijd de oplossing

Kruipruimte ventilatie is belangrijk om vochtproblemen - die kunnen ontstaan in de kruipruimte - tegen te gaan. Ventilatie pakt echter niet onder alle omstandigheden altijd goed uit. Juist in de zomer kan ventilatie de vochtproblemen in de kruipruimte zelfs vergroten. Omdat warmere lucht meer vocht kan bevatten, zal bij een hoge luchtvochtigheid in huis het vocht in de lucht tot water condenseren als het in de kruipruimte in aanraking komt met de koudere constructiedelen, zoals funderingsmuren.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Last van een vochtproblemen? Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Bestrijd het probleem bij de bron!

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een vochtproblemen in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt