Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

 • Bespaar tot 30% op isolatiekosten
 • Wij helpen je graag op weg met je subsidieaanvraag

Goed nieuws: de overheid stelt extra subsidie beschikbaar voor isolatie. Je krijgt zo’n 30% van de kosten van isolatie terug.

Belangrijk: je laat twee soorten isolatie aanbrengen. Het is dus NU het moment om je woning te isoleren!

Waarom stelt de overheid subsidie beschikbaar?

Het Klimaatakkoord wil de CO₂-uitstoot terugdringen. Het verduurzamen van ten minste 1,5 miljoen woningen draagt daaraan bij.

De overheid stimuleert jou via de subsidie op isolatie om je huis te gaan isoleren. Dit helpt het gasverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen. In totaal is er € 84 miljoen subsidie beschikbaar. De subsidie verlaagt jouw investering. Ook wordt de terugverdientijd korter. Dit maakt het isoleren van je woning nu éxtra aantrekkelijk met isolatiechips!

 

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 30%!

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). De regeling geldt voor woningeigenaren en VvE’s.

Per 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. Dit geldt alleen voor maatregelen die daadwerkelijk vanaf 2022 zijn uitgevoerd. Bovendien geldt de subsidie vanaf 2 isolatiemaatregelen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd. En kan oplopen tot wel 30% van de investering. Hier lees je of je in aanmerking komt voor isolatie subsidie.

 

Vraag gratis adviesgesprek aan

Alles wat je moet weten over de subsidie

 • Hoeveel kan ik besparen?Het isoleren van jouw vloer is één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen. Je bespaart zo maar een paar honderd euro per jaar op je stookkosten. Wij zijn specialist als het gaat om bodemisolatie en bieden al 25 jaar de beste oplossing voor een DROge en WArme vloer.
 • Waar moet ik aan voldoen?De belangrijkste voorwaarde van deze subsidieregeling is dat er twee energiebesparende maatregelen genomen moeten worden. Dat betekent dat wanneer je jouw vloer wilt isoleren, je dit combineert met bijvoorbeeld het isoleren van de spouwmuur. Ook kun je het isoleren van de vloer combineren met HR++glas, of de aanschaf van een warmtepomp. Dat kan door verschillende bedrijven.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Stappenplan subsidieregeling

Het aanvragen van subsidie kan ingewikkeld lijken. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan gemaakt. Waar moet je rekening mee houden?

 1. Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE
 2. Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE
 3. Je neemt twee isolerende maatregelen
 4. Beide maatregelen moeten in hetzelfde kalenderjaar (2022) zijn uitgevoerd
 5. Er geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan
 6. De subsidie vraag je pas aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald
 7. Je vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

Subsidie kun je aanvragen op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Je leest hier ook meer over de voorwaarden.

Het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor subsidie. Toch is het verstandig om jouw vloer te isoleren. Met de huidige hoge gasprijzen merk je een besparing op je gasrekening direct!

Vraag gratis adviesgesprek aan

Energiebespaarlening

Heb je geen geld achter de hand en je wilt wel isoleren? Los van de subsidie kun je een energiebespaarlening aanvragen. Hiermee kun je tegen een lage rente investeren in energiebesparende maatregelen. Het Energiebespaarfonds berekent een gunstige rente en geen afsluitkosten. Vraag je lening aan op het Warmtefonds 

Vraag gratis adviesgesprek aan

Wanneer is het verstandig om te gaan isoleren en subsidie aan te vragen?

De looptijd van de subsidies geldt tot en met 31 december 2022 en zo lang er budget is. Vaak zien we dat subsidiepotten snel leeg zijn. Overweeg je om te gaan isoleren, wacht dan niet te lang. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan. Binnen 10 minuten heb je een op maat gemaakt advies en dat maakt je weer een stuk wijzer.

Vraag gratis adviesgesprek aan