Ook regionaal isoleer je voordelig met subsidie

Op dit moment zijn er mooie subsidies in omgeving Groningen en Drenthe beschikbaar.
Wij helpen je graag op weg met je regionale subsidieaanvraag!

  • Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen
  • Subsidie ISDE voor inwoners in het versterkingsgebied
  • Subsidie ISDE voor inwoners in de rest van de provincie Groningen en in Noord-Drenthe

Vraag eenvoudig subsidie aan voor de verduurzaming van je huis in Groningen of Drenthe.

Huiseigenaren kunnen subsidie krijgen voor woningverduurzaming of -verbetering. Met deze subsidie verlaag je je investeringskosten en verkort je de terugverdientijd. Ontdek hoe je met deze subsidie ook Drowa isolatiechips financiert.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is aan te vragen als:

• Je een huiseigenaar bent van een woning die niet onder het NCG versterkingsprogramma valt.
• De woning in specifieke postcodegebieden staan. Controleer hier je postcode.
• Woningen gebouwd zijn vóór 1 januari 2016.

Vraag de subsidie voor 31 december 2024 aan
De subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen biedt je tot en met 31 december 2024 de kans om verschillende verbeteringen aan je huis te financieren, waaronder verduurzamende maatregelen zoals het plaatsen van HR++ glas of zonnepanelen én structurele verbeteringen zoals een nieuwe badkamer, keuken, of schilderwerk. De Drowa isolatiechips vallen ook  onder deze verduurzamende maatregelen. Met onze vernieuwende werkwijze, vullen wij met de Drowa isolatiechips jouw hele kruipruimte. De isolatiechips worden daardoor aangemerkt als vloerisolatie.

Belangrijkste informatie over de subsidie: Verduurzaming en Verbetering Groningen

  • Hoeveel kan ik besparen? Het isoleren van jouw vloer is één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen. Daar komt bij dat de subsidie voor Drowa isolatiechips per 2023 fors is verhoogd. Door de isolatiechips niet alleen op de bodem aan te brengen, maar ook tegen de onderzijde van de vloer, hanteert de subsidieregeling het begrip ‘vloerisolatie’. Dit betekent € 2,50 per m2 meer subsidie bij 1 isolatiemaatregel en € 5,- per m2 meer subsidie bij 2 maatregelen. Naast minder stookkosten levert dit je zo maar een paar honderd euro extra voordeel op. Wij zijn specialist als het gaat om bodemisolatie en vloerisolatie en bieden al 25 jaar de beste oplossing voor een DROge en WArme vloer. Dat krijg je alleen met Drowa.
  • Waar moet ik aan voldoen? Je bent eigenaar van een woning bestemd voor bewoning, de woning maakt geen deel uit van het NCG versterkingsprogramma, je kunt tot € 10.000 subsidie aanvragen per adres, en na goedkeuring van de subsidie heb je vier jaar om de verbeteringen te realiseren.
Serieuze man met een probleem

De subsidie aanvragen: hoe werkt het?

De subsidie is aan te vragen op de website van SNN. Je leest hier ook meer over de voorwaarden. Subsidie aanvragen lijkt soms complex. Maar met het stappenplan van SNN wordt het vrij eenvoudig.

Stap 1: Bekijk op deze pagina van SNN welke documenten en informatie je nodig hebt en zet ze ingevuld klaar op je computer

Stap 2: Controleer je postcode. Komt jouw postcode in aanmerking? Dan verschijnt een knop naar het eLoket

Stap 3: Klik op de knop en log in met je DigiD. Log je voor de eerste keer bij het SNN in? Dan moet je een aantal gegevens invullen om een account aan te maken. Je krijgt een e-mail om je account te activeren

Stap 4: Vul in de volgende schermen de benodigde informatie en upload de documenten

Stap 5: Aanvraag ingediend? Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. Via je account kan je de behandeling van de aanvraag volgen

Drowa staat altijd voor je klaar om te helpen bij de subsidieaanvraag.
Heb je ook interesse in landelijke subsidieregelingen? Kijk dan snel verder op deze pagina.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Subsidie ISDE voor Provincie Groningen en Drenthe

Subsidie ISDE is opgedeeld in een tweetal vergoedingsopties:

• Inwoners in het versterkingsgebied krijgen 100% van de totale isolatiekosten vergoed.
• Inwoners van de rest van de provincie Groningen en in Noord-Drenthe krijgen 50% vergoed.

Vraag de subsidie vanaf 2025 aan maar let op: je kan hem gebruiken met terugwerkende kracht!
Vanaf het eerste kwartaal van 2025 komt er met de subsidie ISDE € 1,65 miljard beschikbaar om woningen te isoleren. Dit betreft specifiek de woningen in Groningen (10 gemeenten) en Noord-Drenthe (gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo), die nog niet optimaal geïsoleerd zijn. De subsidie is bedoeld om de inwoners van Groningen en Drenthe te laten profiteren van lagere energiekosten.

Drowa isolatiechips kwalificeren ook als verduurzamende maatregel. Met onze vernieuwende werkwijze, vullen wij met de Drowa isolatiechips jouw hele kruipruimte. De isolatiechips worden daardoor aangemerkt als vloerisolatie. De maatregel gaat ‘met terugwerkende kracht’ in vanaf 25 april 2023 en loopt tot en met 31 december 2035.

Belangrijkste informatie over de subsidie: ISDE Groningen/Drenthe

De kosten van isolatie worden (deels) vergoed. Per woning wordt gekeken welke isolatiemaatregelen nodig zijn om te komen tot de standaard voor woningisolatie. Welk deel van de kosten vergoed wordt, hangt onder andere af van de kenmerken en locatie van de woning.

• Inwoners in het versterkingsgebied krijgen 100% van de totale isolatiekosten vergoed.
• Inwoners van de rest van de provincie Groningen en in Noord-Drenthe krijgen 50% vergoed.

De overheid maakt onderscheid tussen 4 verschillende groepen:

• Bewoners met een (middel)zware versterking
• Bewoners binnen het versterkingsgebied
• Bewoners in de gemeenten die maximaal 140 procent van het minimumloon verdienen
• Bewoners in de rest van Groningen en 3 gemeenten in Drenthe

Op deze subsidie hoef je niet te wachten

Ondanks dat de maatregel pas vanaf 2025 aan te vragen is, hoef je niet te wachten met isoleren. Je kan de subsidie namelijk met terugwerkende kracht aanvragen. Op die manier kun je isolatiemaatregelen al vanaf 25 april 2023 vergoeden. Bewaar wel alle bonnetjes, maak foto’s van de werkzaamheden (voor, tijdens en na); bewaar de ISDE-aanvraag en -beschikking.

Alle vereisten en extra informatie vind je op deze pagina van Rijksoverheid.

Vraag gratis adviesgesprek aan