Water onder de vloer: Voorkom vochtproblemen

Water onder de vloer kan problemen voor je gezondheid, portemonnee en huis opleveren.

Te veel water onder de vloer kan diverse oorzaken hebben, denk hierbij aan een hoge grondwaterstand of lekkages in het rioleringssysteem of een kapotte hemelafvoer. Het komt vooral veel voor in laaggelegen gebieden zoals polders dat er grondwater onder de vloer van je woning staat.

Een oplossing zoals een dompelpomp is vaak slechts tijdelijk. Op deze wijze wordt alleen het overvloedige water boven de boven van de kruipruimte weggepompt, waardoor de reden van de overlast niet is opgelost. De kruipruimte blijft namelijk vochtig, waardoor het aanwezige vocht blijft condenseren en zo het slechte leefklimaat in de woning in stand houdt. Wij vertellen je wat je kunt doen bij te veel water onder de vloer.

Drowa isolatiechips pakt vochtproblemen bij de bron aan

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Water onder vloer door lekkage: los dit snel op

Lekkage is een veelvoorkomende oorzaak van water onder de vloer.

Door onjuiste montage of door verzakking van de bodem kunnen rioleringsbuizen afbreken of losschieten. Op deze manier ontstaat een situatie waarbij het afvalwater rechtstreeks loost in de kruipruimte. Ook hemelwaterbuizen kunnen door verzettingen van het huis knappen waardoor er regenwater in de ruimte onder huis terecht komt. De schade die ontstaat na een te lange blootstelling aan vocht kan erg ernstig zijn, zo kan het aanwezige metaal gaan corroderen. Na enkele jaren roesten kunnen daardoor scheuren ontstaan in de leidingen wat vervolgens gaat lekken. Vochtproblemen door lekkage, hierdoor zullen de problemen onder huis alleen maar toenemen.

Bestrijden van water onder de vloer

Isolatiechips van Drowa werken ook bij water onder de vloer
Isolatiechips van Drowa werken ook bij water onder de vloer

Te veel water onder de leefvloer kan leiden tot een te hoge luchtvochtigheid in je woning. Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan leiden tot schade aan de gezondheid, inboedel en aan de woning zelf. Bovendien kost het opwarmen van vochtige lucht aanzienlijk meer energie dan het verwarmen van droge lucht.

Voordelen van een droge woning:

  • Beter wooncomfort
  • Betere en gezondere leefatmosfeer
  • Verduurzaming van de woning en energieverbruik
  • Een hogere verkoopwaarde van het huis
  • Geen ongedierte

Beste aanpak bij vochtproblemen

Het oplossen van een vochtprobleem onder de vloer vraagt om een precieze aanpak. Het is belangrijk om de situatie goed in kaart te brengen voordat er een plan van aanpak kan worden opgesteld. In veel gevallen kunnen Drowa Chips een oplossing zijn om vochtproblemen te voorkomen. Ook bij water onder de vloer blijft de isolatie werken waardoor vocht in huis voorkomen wordt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van optrekkend vocht in huis? Dan heb je waarschijnlijk last van een vochtprobleem. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Gratis telefonisch advies van Drowa

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een vochtproblemen in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt

Gratis advies bij optrekkend vocht 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen