Vochtproblemen door lekkage: Kan grote gevolgen hebben

Lekkage kan over de lange termijn voor grote vochtproblemen in huis zorgen
Lekkage kan over de lange termijn voor grote vochtproblemen in huis zorgen

De kruipruimte is ondermeer bedoeld om installatie- en leidingwerk in aan te brengen. Een hoge luchtvochtigheid in huis kan er echter waterschade aan de installatie ontstaan. Door corrosie (roest) kunnen er scheuren ontstaan in het leidingwerk dat vervolgens gaat lekken, waarna er vochtproblemen door lekkage kunnen ontstaan. Wij vertellen je alles wat je moet weten over vochtproblemen door lekkages.

Drowa isolatiechips pakt vochtproblemen bij de bron aan

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Vochtproblemen door lekkage in de kruipruimte

Een vochtige kruipruimte door lekkage kan verschillende vochtproblemen veroorzaken.
Een vochtige kruipruimte door lekkage kan verschillende vochtproblemen veroorzaken.

Door onzorgvuldige montage of bodemverzakking kunnen rioleringsbuizen losschieten of afbreken, waardoor je afvalwater rechtstreeks loost in de kruipruimte. Dit betekent dat de kruipruimte direct met meer vocht te maken krijgt, waardoor er mogelijk verschillende problemen kunnen ontstaan door waterschade. Ook hemelwaterbuizen kunnen door verzettingen van het huis knappen.

Omdat het hemelwater daardoor niet adequaat wordt afgevoerd zal de grond rond de woning verzadigd raken van water. Door toename van de hydrostatische druk kan het regenwater in deze situatie de kruipruimte gaan binnensijpelen, vooral als er ook nog eens sprake is van scheuren in de funderingsmuren.

Door leidinglekkages kan te vochtig hout makkelijk gaan rotten of kan er zich op zwam in huis gaan vormen, wat een ernstige bedreiging is voor de constructie van het huis en je gezondheid.

Stank kruipruimte verhelpen door lekkage

Vochtproblemen door lekkage kunnen een muffe geur opleveren
Vochtproblemen door lekkage kunnen een muffe geur opleveren

Een lekkende riolering gaat vaak ook gepaard met stankoverlast in huis en overlast van bijvoorbeeld latrinevliegjes boven de vloer. Wanneer de vervuiling meevalt hoef je de bodem van de kruipruimte niet te laten saneren. Er kan dan worden volstaan met het repareren van de riolering en het aanbrengen van een bodemafsluiter. Hierdoor zal de aanwezige stank sterk worden verminderd en tegelijkertijd wordt de kruipruimte droger gemaakt. Het aanbrengen van een bodemdekkende laag van piepschuim schelpen of korrels kan hierbij effectief helpen de stank tegen te gaan. Drowa chips zijn ontwikkeld om vochtproblemen in huis te voorkomen en optrekkend vocht te stoppen.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van vocht door lekkage? Dan heb je last van een vocht probleem. Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Bestrijd het probleem bij de bron!

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een muffe geur in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt

Gratis advies bij X 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen