Vloerisolatie Friesland: Waarom is isoleren extra interessant in Friesland?

Vloerisolatie is extra interessant in Friesland door de lage ligging.

Koude voeten zijn al een goede reden om te kiezen voor vloerisolatie in Friesland. Daarnaast kun je flink besparen op de energierekening. Maar naast comfort en besparing is er nog een andere reden waarom vloerisolatie in Friesland extra interessant is. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het isoleren van je vloer, en waarom het extra belangrijk is in Friesland.

Op zoek naar vloerisolatie in Friesland?

 

 • Bespaar tot wel €275,- per jaar!
 • Tijdelijk 30% subsidie in Friesland
 • Vloer tot wel 4 graden warmer
 • Voorkom vochtproblemen met vloerisolatie
 • In 10 minuten op maat gemaakt gratis advies
 • Duurzamer leven en minder energieverbruik

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen

Kruipruimte isoleren: waarom is vloerisolatie in Friesland extra belangrijk?

Bodemisolatie in Friesland is extra interessant door de lage ligging van de provincie.

Veel families in Friesland kiezen voor vloerisolatie, maar waarom is dat juist hier zo populair? Friesland is een van de laag gelegen provincies in Nederland. Daarnaast hebben we in Friesland te maken met een speciale bodemsoort. Deze combinatie zorgt ervoor dat vocht zich makkelijk onder de kruipruimte van je huis verzamelt.

Vochtproblemen lijken onschuldig, maar kunnen veel effect op de lange termijn hebben. Denk bijvoorbeeld aan rottende vloeren, schimmel in huis, slakken in huis of schade aan leidingen. Vocht in huis kan zelfs effect op je gezondheid en veiligheid hebben. Gelukkig is vocht in huis goed te behandelen met de juist isolatie.

Waarom vloerisolatie? Wij leggen je uit waarom vloerisolatie interessant voor jou is

Vloerisolatie kan je comfort, besparingen en bescherming tegen vocht bieden.

Waarom zou je voor vloerisolatie kiezen? Wij sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

 • Je vloer van je huis wordt tot wel 4℃ warmer
 • Vloerisolatie via de kruipruimte voorkomt vochtproblemen
 • Bespaar tot wel €275,- per jaar op je energierekening
 • Vloerisolatie is duurzaam, waardoor je het milieu steunt
 • Hoger energielabel, dus je huis wordt meer waard

Vloerisolatie is een investering voor de toekomst. Je bespaart op de energierekening en je huis wordt meer waard. Vloerisolatie is dan ook erg duurzaam. Daarnaast zal je huis comfortabeler aanvoelen door het behouden van warmte. Tot slot bescherm je jouw huis tegen vochtgerelateerde problemen. Denk aan schimmel, houtrot, beschadigde leidingen en slakken in huis.

Beste methode van vloerisolatie in Friesland

Om een vloer te isoleren zijn er twee methodes met elk zijn eigen voordelen. Welke manier van vloerisolatie is het beste voor huizen in Friesland?

Vloerisolatie: Isoleert goed maar beschermt niet tegen vocht

vloerisolatie wordt direct tegen de vloer van de woning aangeplaatst
Vloerisolatie werkt het beste voor warmtebehoud, maar beschermt niet tegen vocht.

Bij reguliere vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer geplaatst. Door de directe plaatsing tegen de vloer is de isolatiewerking relatief goed. Hierdoor wordt de warmte extra goed behouden.

Helaas beschermt deze methode niet tegen vocht. Aangezien vocht in huis juist in Friesland een veelvoorkomend probleem is, is vloerisolatie dus een minder geschikte oplossing.

Bodemisolatie: Verwarmt je huis, en beschermt ook tegen vocht

Bij bodemisolatie wordt het isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte geplaatst.
Deze manier van isoleren helpt bij warmtebehoud, en beschermt je huis daarnaast ook tegen vocht.

Bij bodemisolatie wordt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Bij deze methode zit er dus ruimte tussen de vloer en het isolatiemateriaal.

Door deze ruimte is de isolerende kracht iets minder. Daarentegen beschermt deze methode wel extra goed tegen vocht. De warme lucht die ontstaat in de tussenruimte helpt hierbij. Door de bescherming voorkom je veelvoorkomende vochtproblemen in Friesland zoals houtrot, schimmels, slakken of aangetaste leidingen.

Wat is de beste isolatiemethode in Friesland? Kies voor bodemisolatie

Aangezien vocht in huis veel voorkomt in Friesland, raden wij bodemisolatie aan. Zo verwarm je je huis, bespaar je op de energierekening, en is je huis beschermt tegen vocht.

Subsidie op vloerisolatie: Tijdelijk 30% subsidie in Friesland

Bodemisolatie bespaart jaarlijks tot wel 228 euro per jaar op je energierekening
De overheid stimuleert vloerisolatie voor duurzaamheid met 30% subsidie in Friesland.

Bodemisolatie helpt met wooncomfort en vochtproblemen, maar is daarnaast ook erg duurzaam. Daarom stimuleert de overheid vloerisolatie in Friesland. Regelmatig zijn er subsidies vanuit de overheid om isolatie te stimuleren. Zo biedt de provincie momenteel 30% subsidie voor bodemisolatie. Dat is 10% extra voor inwoners voor Friesland!

Met deze subsidie kun je de investering al in een paar jaar terugverdienen. Hierdoor is isolatie in 2021 extra interessant voor Friezen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden de bespreken of bekijk de subsidiepagina voor meer informatie.

Waarom isoleren bij Drowa? De expert in Friesland

Drowa uit Dokkum is de expert als het aankomt op vloerisolatie in Friesland.

Drowa uit Dokkum is de specialist als het aankomt op vloerisolatie in Friesland. Maar wat maakt Drowa de beste keuze om jouw huis te isoleren?

Drowa Isolatie chips: Ideaal voor bodemisolatie in Friesland

De hoge kwaliteit isolatiechips van Drowa. Geschikt om de kruipruimte onder een houten vloer te isoleren. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
De hoge kwaliteit isolatiechips van Drowa. Geschikt om de kruipruimte onder een houten vloer te isoleren. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Drowa maakt gebruik van 8 vormige isolatiechips. Deze worden op de bodem van de kruipruimte gespoten in een dikke laag. Door het grote formaat verschuiven de chips niet en blijft de isolatie goed. De Drowa chips zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal waardoor het product duurzaam is.

De chips zijn ontworpen om vochtproblemen te bestrijden. Daarom is isolatie met Drowa chips interessant voor inwoners van Friesland. Zo voorkom je veelvoorkomende problemen zoals houtrot, schimmel, slakken in huis en beschadigde leidingen.

Drowa Chips heeft een hoge prijs/kwaliteit verhouding. Drowa garandeert dan ook een levenslange werking.

Waarom is Drowa de beste keus voor vloerisolatie in Friesland?

 • 20+ jaar ervaring met isolatie in Friesland
 • Levenslange garantie bij bodemisolatie
 • 25.000+ families geholpen met Drowa chips
 • Duurzame oplossing door gerecycled materiaal
 • Kruipruimte geïsoleerd in een paar uur

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Overweeg je om jouw vloer te laten isoleren in Friesland? Neem dan contact met ons op voor gratis en persoonlijk advies.

Gratis telefonisch advies aanvragen 0519 24 40 30

Vrijblijvend advies voor vloerisolatie