Grondwater in kruipruimte: Wat zijn de gevolgen?

Vocht in huis kan problemen voor je gezondheid, portemonnee en huis opleveren.

Wanneer je in een laaggelegen gebied woont, zoals een polder, bestaat de kans dat de kruipruimte in je woning onder water staat. Hierdoor krijg je snel last van vochtproblemen in de kruipruimte. Soms staat het grondwater in de kruipruimte zelfs enkele tientallen centimeters hoog. Wil je weten wat je hier aan kan doen, of hoe je dit kunt voorkomen? Wij vertellen je alles wat je moet weten over grondwater in de kruipruimte.

Drowa isolatiechips pakt vochtproblemen bij de bron aan

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Grondwater in kruipruimte oppompen: Is dit voldoende?

Grondwater in de kruipruimte kan ernstige vochtproblemen veroorzaken.
Grondwater in de kruipruimte kan ernstige vochtproblemen veroorzaken.

Het water wegpompen met bijvoorbeeld een dompelpomp, is slechts een tijdelijke oplossing. Met een pomp haal je namelijk alleen het zichtbare water uit de kruipruimte. De bodem blijft vochtig. Zo krijg je dus nog steeds te maken met condensatie, koude lucht en vochtproblemen. Verder zorgt het wegpompen van water ook nog voor druk op de fundering, wat tot schade aan de constructie leidt.

Water in kruipruimte: wat is de beste oplossing?

Optrekkend vocht zal langzaam je huis toetakelen.

Een goede oplossing voor de nadelige effecten van hoog grondwater in de kruipruimte, is te kiezen voor een bodemafsluiter die met de stand van het water op een neer drijft, zoals bijvoorbeeld drowa chips, die niet alleen de luchtvochtigheid en het optrekkend water in de wanden reguleert maar er voor zorgt dat de vloer aangenamer aanvoelt. Zo voorkom je vochtproblemen op de lange termijn. Denk aan schimmels, slakken in huis, een muffe geur of zelfs houtrot.

Naast het voorkomen van vochtproblemen is isoleren van de kruipruimte ook nog eens gunstig voor de energierekening. Doordat er geen koude lucht omhoog trekt bespaar je tot wel €275 per jaar op de energierekening. Zo voelt je vloer standaard tot wel 4 graden warmer aan met goede isolatie. Wacht niet te lang en neem contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw huis.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van vocht in huis? Dan heb je waarschijnlijk last van een vochtprobleem. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Gratis telefonisch advies van Drowa.

Gratis advies bij optrekkend vocht 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen