Kou in huis: Een probleem voor de energierekening

Kou in huis kan jou een hoge energierekening opleveren.
Kou in huis kan je een hoge energierekening opleveren.

Klamme muren en koude vloeren veroorzaken een onbehaaglijk gevoel. Bovendien doet geabsorbeerd vocht afbreuk aan de isolerende en warmtehoudende eigenschappen van wanden en vloeren. Zo ontstaat er kou in huis. Daarbij zullen nattige wanden doorlopend het aangezogen vocht (vaak vanonder de vloer) afgeven aan de lucht in de leefvertrekken. En omdat vochtige lucht veel minder efficiënt op te warmen is dan droge lucht, kost het aanmerkelijk meer energie om een vochtig huis op een aangename temperatuur te krijgen.

Last van kou in huis door vochtproblemen?

  • Pak kou in huis bij de kern aan
  • Gratis advies van onze vocht in huis specialist
  • In 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Binnen 2 uur van je vochtprobleem af

Vocht in de kruipruimte: Zorgt voor kou in huis

Vocht in de kruipruimte kan tot vochtproblemen en kou in huis leiden
Vocht in de kruipruimte kan tot vochtproblemen en kou in huis leiden

Omdat veel huizen een kruipruimte hebben onder de begane grond bestaat de kans dat hier schimmel ontstaat door vocht. Een vochtige kruipruimte zorgt voor veel ongemakken; zo kan de temperatuur in je woning lager zijn, omdat er veel warmte weglekt via de grond wat je terugziet in de energierekening. Daarnaast bestaat de kans dat er schimmel in huis ontstaat, met een muffe lucht als gevolg.

Ventilatie kruipruimte: Goed tegen vocht

Een goede ventilatie van de kruipruimte kan kou in huis voorkomen
Een goede ventilatie van de kruipruimte kan kou in huis voorkomen

Om vochtproblemen te voorkomen in een kruipruimte is het van belang dat vocht op de juiste manier kan worden afgevoerd. Problemen kunnen ontstaan door het feit dat de luchtvochtigheid in een kruipruimte erg kan verschillen in de zomer of in de wintermaanden. Daarom is naast het isoleren ook het ventileren van de kruipruimte erg belangrijk, het ventileren van de kruipruimte in je woning zorgt er namelijk voor dat lucht niet gaat condenseren.

Naast het voorkomen van condensatie door vocht in de kruipruimte is het aanbrengen van ventilatieroosters ook belangrijk om radongas af te voeren. Vaak zijn ventilatieroosters zelfs verplicht in een kruipruimte, wanneer hier gasleidingen zijn aangelegd. Daarnaast zijn de roosters belangrijk voor bestrijden van zwam vorming.

Kou in huis is erg vervelend, zeker in de wintermaanden. Een oorzaak kan zijn dat de woning dan niet goed geïsoleerd is, waardoor veel warmte ontsnapt. Ook kunnen verkeerd geplaatste ventilatieroosters hieraan bijdragen. Drowa isolatiechips zijn ideaal om kou in huis aan te pakken met een dikke isolatielaag. Zo is je huis tot wel 4 graden warmer.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van kou in huis? Dan heb je last van een vochtprobleem. Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Bestrijd het probleem bij de bron!

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een muffe geur in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt
Gratis advies bij kou in huis

0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen