Kou in huis: Een probleem voor de energierekening

Kou in huis kan jou een hoge energierekening opleveren.
Kou in huis kan je een hoge energierekening opleveren.

Klamme muren en koude vloeren veroorzaken een onbehaaglijk gevoel. Bovendien doet geabsorbeerd vocht afbreuk aan de isolerende en warmtehoudende eigenschappen van wanden en vloeren. Zo ontstaat er kou in huis. Daarbij zullen nattige wanden doorlopend het aangezogen vocht (vaak vanonder de vloer) afgeven aan de lucht in de leefvertrekken. En omdat vochtige lucht veel minder efficiënt op te warmen is dan droge lucht, kost het aanmerkelijk meer energie om een vochtig huis op een aangename temperatuur te krijgen.

Drowa isolatiechips pakt kou in huis bij de bron aan

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Vocht in de kruipruimte: Zorgt voor kou in huis

Vocht in de kruipruimte kan tot vochtproblemen en kou in huis leiden
Vocht in de kruipruimte kan tot vochtproblemen en kou in huis leiden

Omdat veel huizen een kruipruimte hebben onder de begane grond bestaat de kans dat hier schimmel ontstaat door vocht. Een vochtige kruipruimte zorgt voor veel ongemakken; zo kan de temperatuur in je woning lager zijn, omdat er veel warmte weglekt via de grond wat je terugziet in de energierekening. Daarnaast bestaat de kans dat er schimmel in huis ontstaat, met een muffe lucht als gevolg.

Ventilatie kruipruimte: Goed tegen vocht, maar niet altijd de oplossing

Een goede ventilatie van de kruipruimte kan kou in huis voorkomen
Ventilatie van de kruipruimte is niet altijd voldoende om vochtproblemen tegen te gaan.

Om vochtproblemen te voorkomen in een kruipruimte is het van belang dat vocht op de juiste manier kan worden afgevoerd. Problemen kunnen ontstaan door het feit dat de luchtvochtigheid in een kruipruimte erg kan verschillen in de zomer of in de wintermaanden. Ventilatie is niet altijd de beste oplossing voor vochtregulatie. Door te kiezen voor isolatiechips kun je vochtproblemen vanuit de kruipruimte voorkomen in elk seizoen van het jaar.

Kou in huis is erg vervelend, zeker in de wintermaanden. Een oorzaak kan zijn dat de woning dan niet goed geïsoleerd is, waardoor veel warmte ontsnapt. Ook kunnen verkeerd geplaatste ventilatieroosters hieraan bijdragen. Drowa isolatiechips zijn ideaal om kou in huis aan te pakken met een dikke isolatielaag. Zo is je huis tot wel 4 graden warmer.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van kou in huis? Dan heb je last van een vochtprobleem. Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Bestrijd het probleem bij de bron!

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een muffe geur in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt

Gratis advies bij kou in huis 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen