Bodemverzakking: Voorkom water onder je huis

Bodemverzakking kan tot overtollig grondwater leiden.
Bodemverzakking kan tot overtollig grondwater leiden.

Met name in polder- en veengebieden komen veel bodemverzakkingen voor. Daardoor ontstaat schade aan huizen. Ook een lage grondwaterstand of drainage leidt tot bodemverzakking en zettingen. Dat zorgt ervoor dat water in de kruipruimte komt en er vochtproblemen in het huis ontstaan.

Drowa isolatiechips pakt vochtproblemen bij de bron aan

Bekijk in 1 minuut of jouw huis geschikt is en krijg gratis advies:


Vochtproblemen in huis door bodemverzakking

Bodemverzakking kan serieuze vochtproblemen in huis veroorzaken.
Bodemverzakking kan serieuze vochtproblemen in huis veroorzaken.

Door verzakkingen breken en scheuren leidingen. Daarnaast kunnen er naden in buitenmuren ontstaan die regenwater doorlaten. Ook zonder scheuren in funderingsmuren kan er als gevolg van een losgeschoten of gebroken hemelwaterafvoer water in de kruipruimte sijpelen. Dit gebeurt dan als gevolg van hydrostatische druk van de grondwaterspiegel, die ontstaat als door regenval de grond rond het huis met water verzadigd raakt omdat het hemelwater niet adequaat wordt afgevoerd.

Vocht in huis door bodemverzakking doet zich ook voor bij met palen gefundeerde huizen. Deze huizen zakken namelijk niet met de bodem mee waardoor grote niveauverschillen kunnen ontstaan. Hierdoor kan bijvoorbeeld de riolering afbreken.

Voorkom vocht door bodemverzakkingen: Isoleer de kruipruimte

Een goede isolatie in de kruipruimte voorkomt dat vocht omhoog trekt.
Een goede isolatie in de kruipruimte voorkomt dat vocht omhoog trekt.

Heb je last van vochtproblemen door overtollig grondwater of door de ligging van je huis? Dan is het verstandig om je kruipruimte te isoleren. Door de Isolatiechips van Drowa trekt vocht niet langer omhoog. Zo blijft de luchtvochtigheid gezond en is je vloer tot wel 4 graden warmer. Daarnaast blijven de chips werken als er opnieuw water in de kruipruimte trekt, omdat het materiaal blijft drijven.

Voorkom vochtproblemen en bespaar op de energierekening door je kruipruimte te isoleren met Drowa chips. Zo bespaar je jaarlijks tot wel €275 op de energierekening. Wacht niet te lang voordat je last krijgt van serieuze vochtproblemen. Denk aan schimmel in huis, naaktslakken of zelfs zwam in huis.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Last van bodemverzakking onder je huis? Dan kun je te maken krijgen met serieuze vochtproblemen. Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen. Bestrijd het probleem bij de bron!

  • Gratis advies van onze specialist
  • Binnen 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Voorkom een vochtproblemen in de toekomst
  • Binnen 2 uur het probleem bij de bron aangepakt