Vraag gratis telefonisch advies aan

Binnen 3 werkdagen vrijblijvend op maat gemaakt advies

1. Motivatie

2. Contactgegevens

3. Beschikbaarheid

4. Overig

Binnen 3 werkdagen neemt één van onze specialisten contact met u op voor een advies op maat

Of bel ons nu

En krijg binnen 10 min op maat gemaakt advies

Bel met specialist

0519 24 40 30

Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00

Checklist: In 6 stappen je huis een leven lang beschermd met Drowa Chips

1. Website doorlezen

5 minuten

2. Gratis adviesgesprek aanvragen

2 minuten

3. Adviesgesprek met specialist

10 minuten

4. Gratis inspectie van uw kruipruimte door onze specialist

20 minuten

5. We vullen uw kruipruimte met onze isolatiechips

2 uur

Wij werken geruisloos, zonder problemen en zijn vaak al binnen twee uur klaar.

6. Voordelen van topkwaliteit bodemisolatie

Leven lang

 • Vloer is beschermd tegen vocht met Drowa Chips
 • Bespaar geld op de energierekening
 • Vloer is tot 4 ℃ warmer
 • Bodemisolatie wordt meegenomen in berekening energielabel

Veelgestelde vragen

 • Drowa is bij zowel houten vloeren als bij betonnen vloeren een effectief isolatieproduct. In de praktijk blijkt de werking van Drowa bij een houten begane grondvloer wat sneller merkbaar te zijn dan bij een betonnen begane grondvloer. De thermische geleidbaarheid van hout is namelijk kleiner dan die van beton, ofwel het warmtedoorgangscoëfficiënt van beton is van zichzelf groter dan dat van hout.

 • De grondstof van polystyreen (EPS) is aardolie, zoals bij veel van de andere in Nederland toegepaste isolatiematerialen ook het geval is. Wat Drowa uniek maakt is dat het als enige na-isolatieproduct in Nederland volledig wordt geproduceerd uit 100% recyclemateriaal. Het hergebruikte polystyreen is veelal restmateriaal of zijn misbaksels uit andere fabrieken.

  Ten opzichte van andere synthetische isolatiematerialen scoort polystyreen bij alle criterea het hoogst op de Ladder van Lansink, een standaard op het gebied van milieuvriendelijk afvalbeheer in Nederland. Omdat Drowa precies op maat wordt geleverd is er bovendien geen sprake van restafval, wat bovendien mee bijdraagt aan de relatief lage prijs van het product.

  Ten opzichte van natuurlijke materialen heeft Drowa tevens als groot voordeel dat er geen grondstoffen aan het ecologisch systeem onttrokken hoeven te worden. De productie van EPS kost daarbij relatief weinig energie. De ecologische voetafdruk van Drowa is daarom minimaal.

 • Drowa gaat onder normale omstandigheden in een kruipruimte een leven lang mee. Polystyreen is ongevoelig voor vocht en schimmels en behoudt z’n structuur. Aangezien het product inmiddels 15 jaar in de praktijk wordt toegepast kan er juridisch-technisch gezien niet langer garantie worden gegeven, maar u kunt er gerust vanuit gaan dat Drowa u zal overleven.

 • Hoewel er een laag materiaal in de kruipruimte komt te liggen, blijft deze toegankelijk voor werkzaamheden. U kunt gewoon door het materiaal heen ‘waden’ om waar nodig werkzaamheden uit te voeren. Dit is wel afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte. Wanneer deze bijvoorbeeld maar 40 cm hoog is en er ligt een laag Drowa van 35 cm in, dan is de ruimte om het materiaal te verplaatsen klein. Eventueel kan tijdelijk een deel van het materiaal verwijderd worden om meer ruimte te krijgen. Dit kan onder andere nodig zijn wanneer u zicht op eventuele lekkages wilt krijgen. De EPS-schelpen zijn licht en kunnen boven de grond makkelijk bewaard worden in grote zakken.