Vloerisolatie Dokkum - Verduurzaam uw woning in Dokkum met Drowa vloerisolatie

Afgezien van de waddeneilanden en de bossen van de Drents-Friese wouden ligt de bodem van Friesland voor een groot gedeelte rond tot enkele meters onder het NAP. Met name het Friese merengebied ligt onder NAP. Het bodemtype bestaat hier met name uit laagveen. Hier bestaat alleen in een gebied ten westen van Lemmer de bodem uit zand. Ook in de Friese Wouden zijn veel zandgronden te vinden. In de oostelijke helft van de Friese Wouden bestaat de bodem aan of nabij het oppervlak uit keileem, een harde, voor water moeilijk doordringbare grondlaag. Het noordelijke deel van de provincie bestaat uit jonge zeeklei.

Door uw woning in Dokkum te isoleren met Drowa bespaart u op het energieverbruik en zorgt het voor een beter leefklimaat. Het isolatiemateriaal is gemaakt van gerecycled materiaal en is onder andere om die reden dan ook zeer milieuvriendelijk. De ESP-schelpen voldoen ruim aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal.

Drowa vloerisolatie: voor een beter en gezonder leefklimaat

Door te isoleren met de EPS vloerisolatie van Drowa ontstaat er een beter leefklimaat in uw huis in Dokkum omdat het de lucht in huis aangenaam droog maakt. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht en houdt de warmte ook langer vast. Het isolatie materiaal is geschikt voor kruipruimtes onder houten en betonnen vloeren.

Vloerisolatie geschikt voor alle vloeren met kruipruimtes in Dokkum

Drowa is geschikt voor zowel houten- als betonnen vloeren, zolang er maar een kruipruimte onder zit van minimaal zo’n 35 cm. Het is een natuurlijke, dampopen methode die 100% veilig is. Er komen geen schadelijke gassen vrij en er lekken geen verontreinigde stoffen in de bodem. Dankzij de gesloten celstructuur reageert de EPS-vloerisolatie  niet met andere stoffen.
Het is bovendien een zeer duurzame methode. De hoge kwaliteit polystyreen gaat gegarandeerd levenslang mee en is volledig gemaakt van gerecycled materiaal. Drowa is zelf ook weer volledig herbruikbaar en recyclebaar. Daarbij verduurzaamt Drowa uw woning door de constructie en de technische installatie in de kruipruimte te beschermen tegen vocht.

Veilig en duurzaam wonen in Dokkum terwijl u op de energierekening bespaart doet u dus met het isolatiemateriaal van Drowa. Door de polystyreen chips van Drowa ontstaat er een droge, warmere luchtatmosfeer in uw huis (in plaats van een koude vochtige lucht). Deze droge lucht is sneller opgewarmd en blijft ook langer warm. Niet alleen hoeft de cv-ketel minder hard te werken, droge lucht is ook beter voor de gezondheid. Vooral mensen met gevoelige luchtwegen of reuma kunnen baat hebben bij de positieve effecten van de Drowa chips.

Drowa is een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal met vele voordelen:

 • 100% veilig
 • Milieuvriendelijk (100% gerecycled materiaal en volledig recyclebaar)
 • Verduurzaming van woning
 • Levenslange werking
 • Besparing tot 5 m3 gas per geïsoleerde m2 per jaar
 • Rc waarde van 3,70 m2 K/W bij een laagdikte van 50 cm
 • Gunstiger energielabel
 • Oplossing voor veel vochtproblemen in uw woning
 • Gezonder leefatmosfeer
 • Verlaging van de relatieve luchtvochtigheid met 20 tot 40% (afhankelijk van het seizoen)
 • Verhoging wooncomfort
 • Kruipruimte blijft goed toegankelijk (Drowa is makkelijk te verplaatsen)
 • Makkelijk en snel aan te brengen

Wilt ook comfortabel wonen in Dokkum en besparen op uw energierekening?

Neem geheel vrijblijvend contact op, of vraag gratis een offerte aan. Wij proberen u

 

Vloerisolatie? vergroot uw wooncomfort met vloerisolatie