Contact
0519–244030
Menu
Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Duurzaam isoleren

Effectief energie besparen en duurzaam isoleren van uw woning gaan bij Drowa hand in hand. Dit is om verschillende redenen:

  • 100% recyclingproduct
  • minimale ecologische voetafdruk
  • lekt geen schadelijke gassen of stoffen
  • grondwaterneutraal
  • levenslange werking
  • geen restafval
  • herbruikbaar
  • volledig recyclebaar
  • dampopen isolatie
  • verduurzaamt woning

Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren met Drowa Chips

EPS steekt als materiaal bij de productie erg gunstig af vanwege de zeer geringe energie- en grondstofbehoefte. Toegepast als isolatiemateriaal wordt daarmee met Drowa Chips maximaal rendement gehaald.

Drowa wordt als enige EPS-isolatiechips volledig gemaakt van hergebruikt materiaal. Als 100% recyclingproduct hoeven er voor de vervaardiging van Drowa dus geen nieuwe grondstoffen uit de aarde gedolven worden.

Met de productie van Drowa wordt hoogwaardig isolatiemateriaal vervaardigd, terwijl er schadelijke stoffen uit het milieu worden gehaald. Afvalplastic krijgt dankzij Drowa daarmee een duurzame herbestemming.

Voordelen Drowa Chips

Ten opzichte van natuurlijke materialen heeft Drowa tevens als groot voordeel dat er geen grondstoffen aan het ecologisch systeem onttrokken hoeven te worden. De productie van EPS kost daarbij relatief weinig energie. De ecologische voetafdruk van Drowa is daarom minimaal.

Dankzij de hoogwaardige celstructuur van het materiaal gaan Drowa EPS-chips gegarandeerd levenslang mee. Ook in dat opzicht is Drowa bijzonder duurzaam. De werking wordt niet beïnvloed door vocht, vuil of kou. Dankzij de gesloten celstructuur reageert Drowa niet met stoffen in de omgeving en komen er geen schadelijke stoffen in het milieu.

Hergebruik duurzame chips

De topkwaliteit EPS-schelpen van Drowa kunnen eventueel in de toekomst ook makkelijk weer uit de kruipruimte worden opgezogen, om onder een andere woning opnieuw toegepast te worden als bodemisolatie. Dit kan gedaan worden zonder verlies van de krachtige werking. Overtollige EPS-chips kunnen ter recycling worden aangeboden. In Nederland wordt piepschuim al op grote schaal gerecycled.

Ten opzichte van andere synthetische isolatiematerialen scoort polystyreen bij alle criteria het hoogst op de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van milieuvriendelijk afvalbeheer in Nederland. Omdat Drowa precies op maat wordt geleverd is er bovendien geen sprake van restafval, wat bovendien bijdraagt aan de relatief lage prijs van het product.

Dampopen isolatie

Drowa past uitstekend binnen het concept van dampopen bouwen, wat ook wel dampregulerend bouwen wordt genoemd. Dampopen bouwen wordt gezien als een gezondere manier van isoleren waarvoor de aandacht momenteel sterk toeneemt.

Veel moderne isolatietechnieken komen neer op het dampdicht afsluiten van de schil van de woning, zoals bij het afdekken van de bodem van de kruipruimte. Dit blokkeert echter de natuurlijke vochtregulatie van de woning. Dit nadeel wordt bij nieuwbouw bestreden met mechanische ventilatiesystemen. Echter, bij na-isolatie van bestaande woningen ontbreekt een dergelijk ventilatiesysteem meestal. Hoe dan ook, nieuwbouw of bestaand: Drowa helpt u op een natuurlijke manier een ideale, constante luchtvochtigheid in huis te creëren.

Vocht uit de bodem en de funderingsmuren krijgt dankzij Drowa geen kans om op te trekken. Vocht dat condenseert uit krimpende lucht (b.v. tijdens de zomer als warme, vochtige lucht van buiten de kruipruimte binnenkomt) verdwijnt tussen het materiaal door in de bodem. Met Drowa kan uw kruipruimte altijd blijven ademen.

Minder onderhoud

Met de toepassing van Drowa verduurzaamt u ook de woning zelf. Als gevolg van de natuurkundige principes waarop de isolatiemethode van Drowa gebaseerd is, wordt de woning droger. Door het terugdringen van vocht in en onder huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte weinig kans. Met Drowa bespaart u dus niet alleen op de stookkosten maar ook op het onderhoud van uw woning.

Kortom: Drowa EPS-chips maakt duurzaam wonen daadwerkelijk mogelijk.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Duurzaam bouwen en wonen doet u met Drowa

Gratis offerte

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan gratis een offerte op maat aan:

Wij bellen u

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u z.s.m. terug

Op de hoogte blijven van onze laatste updates? Schrijf je dan direct in voor onze nieuwsbrief