Grondwater in kelder: veroorzaker van vochtproblemen

Grondwater in de kelder kan problemen voor je gezondheid, portemonnee en huis opleveren.

De aanwezigheid van grondwater in de kelder is doorgaans het gevolg van een hoge grondwaterstand in combinatie met keldervloeren of –muren die niet waterdicht zijn. Als de grond rond de kelder verzadigd is met grondwater, dringt door hydrostatische druk het water door de keldermuren heen. Dit gebeurt vooral in situaties waarbij er door verzakkingen scheuren in de keldermuren ontstaan, wanneer de muren oud zijn of het water door capillaire werking makkelijk door het steenmateriaal wordt opgezogen en getransporteerd.

Last van grondwater in de kelder?

  • Pak optrekkend vocht in huis bij de kern aan
  • Gratis advies van onze vocht in huis specialist
  • In 10 minuten op maat gemaakt advies
  • Binnen 2 uur van je vochtprobleem af

Bestrijden van grondwater in de kelder: wacht niet te lang

Grondwater in de kelder kan ernstige vochtproblemen veroorzaken.
Grondwater in de kelder kan ernstige vochtproblemen veroorzaken.

Grondwater in de kruipruimte is niet alleen hinderlijk, maar kan ook andere vormen van overlast veroorzaken. Het water verdampt en trekt op naar hogere ruimtes. Dit leidt tot een te hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid in huis zorgt voor schade aan de gezondheid, inboedel en de woning zelf. Ook leven er in het stilstaande water veel ongedierte. Bovendien kost het opwarmen van vochtige lucht aanzienlijk meer energie dan het verwarmen van droge lucht.

Aanpak van grondwater: Kies voor isolatie

Optrekkend vocht zal langzaam je huis toetakelen.

Het adequaat oplossen van grondwateroverlast in de kruipruimte vraagt om een nauwgezette aanpak. Het is zaak de situatie goed in kaart te brengen voordat er een plan van aanpak kan worden gemaakt.

Voordelen van een droge woning:

  • duurzaamheid woning
  • een betere en gezondere leefatmosfeer
  • besparen op je energierekening
  • verduurzaming van de woning
  • een hogere verkoopwaarde van het huis
  • tegengaan van ongedierte

Een goede oplossing voor de nadelige effecten van hoog grondwater in de kruipruimte, zijn isolatiechips. Het isolatie materiaal blijft drijven bij grondwater in de kelder. Zo blijft je huis veilig voor vochtproblemen zoals schimmel in huis, houtrot, zwam in huis of zelfs naaktslakken en ander ongedierte.

Naast het voorkomen van vochtproblemen is kruipruimte isolatie ook nog eens goed voor de energierekening. Warmte wordt beter behouden en je bespaart tot wel €275 per jaar op de energierekening. Zo voelt je vloer tot wel 4 graden warmer aan. Wacht niet te lang en neem contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw huis.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan

Heb jij last van grondwater in de kelder? Dan heb je waarschijnlijk last van een vochtprobleem. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Gratis telefonisch advies van Drowa

Gratis advies bij grondwater in de kelder 0519 24 40 30

Persoonlijk advies zonder verplichtingen