Polystyreen korrels of chips voor uw vloerisolatie?

Polystyreen korrels en Drowa Chips worden om dezelfde redenen toegepast in de kruipruimte: het efficiënt isoleren van de begane grondvloer en het effectief droger maken van de luchtatmosfeer in uw woning. Beide piepschuim producten worden los gestort op de bodem van de kruipruimte. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen Drowa Chips en polystyreen korrels, ook wel EPS parels genoemd.

Polystyreen chips versus polystyreen korrels

Drowa is een soort van geperfectioneerde polystyreen korrel. Drowa is ten eerste gemaakt van hoogwaardige polystyreen moleculen met een gesloten celstructuur. Verder wordt Drowa geproduceerd als chips. Het merk Drowa heeft een merk eigen, unieke vorm die lijkt op een '8'.

De gesloten celstructuur en het gladde oppervlak van de chips zorgt er samen met de unieke 8-vorm voor dat het vocht in de lucht en water veel makkelijker door de isolatielaag naar de bodem condenseren. De snelheid van dit proces heeft een positieve invloed op de vochtbalans in huis en zorgt doeltreffend voor een droge onderzijde van de draagvloer. Lees meer over de specificaties van Drowa

Een ander voordeel van polystyreen chips is dat deze makkelijker opzij te schuiven zijn dan polystyreen korrels. EPS parels zakken door het kleine formaat steeds weer terug. Dat kan handig zijn voor het geval er onderhoudswerkzaamheden in de kruipruimte moeten worden uitgevoerd.

Belangrijke voordelen van Drowa chips:

  • Milieuvriendelijk (100% gerecycled materiaal en volledig recyclebaar)
  • Kruipruimte blijft goed toegankelijk (Drowa is makkelijk te verplaatsen)
  • Levenslange werking

Drowa voldoet ruimschoots aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal. Het product en de werking zijn op diverse onderdelen getest door TNO.

Isoleer uw huis droog en warm, kies Drowa chips

Het merk Drowa is een hoogwaardig, duurzaam en milieuvriendelijk product met een krachtige, wetenschappelijk bewezen werking. De isolatiewaarden zijn door ISSO opgenomen in de databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. De opgegeven isolatiewaarden van Drowa zijn de enige isolatiechips die meegenomen mogen worden in de epc-berekeningen voor een officieel Energielabel. Wel moet dan kunnen worden aangetoond dat het inderdaad om isolatiechips van het merk Drowa gaat. Het materiaal kan snel en zonder ingrijpende maatregelen in de kruipruimte worden aangebracht. Het is bovendien relatief goedkoop.

Interesse gekregen in Drowa chips? Neem voor meer informatie, een offerte of een afspraak gerust contact met ons op.