Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting

“Als het aan mij ligt, gaan we samen met Drowa gewoon lekker door met verduurzamen”

Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting (WOV) is een relatief kleine, zelfstandige woningbouwvereniging met ruim 1.000 huurwoningen in de gemeente Oostzaan. Jack de Roos: “WOV ziet het als haar taak bewoners eigentijdse, betaalbare en kwalitatief goede huisvesting in Oostzaan te biedenDaarbij staat WOV voor een leefbare wereld, ook voor de jeugd van morgen. We verduurzamen bewust en besteden veel aandacht aan goede isolatie (dak-, vloer- en gevelisolatie), dubbelglas en zonnepanelen. Om hiermee de warmtevraag terug te brengen.”  

Verduurzamen Oostzaan; de 'chippies' gaan de kruipruimte in

Nederland is volop bezig om de uitstoot van CO2 fors te reduceren. In 2050 willen alle corporaties in Nederland een CO2-neutraal woningbezit hebben. Kortom aan doelstellingen geen gebrek. “WOV heeft geen eigen mensen om de verduurzaming uit te voeren en brengt als een soort aannemer externe partijen bij elkaar. Zo draagt Drowa ook haar steentje bij aan onze verduurzamingsprojecten. We zijn 1,5 jaar geleden gestart en nu bijna klaar met het isoleren van 107 woningen met een slecht energielabel uit de jaren ‘50.

Tientallen mensen zijn bezig geweest om deze woningen aan te pakken, maar Drowa schiet er in positieve zin echt uit. De monteurs ter plekke zijn uiterst coulant, kijken mee of ze gekke dingen tegenkomen, komen met ideeën en stellen zich keurig netjes op in de richting van de bewoners.

De woonwijk kent een variabele grondwaterstand. Maar door isolatiechips in de kruipruimtes aan te brengen zijn de vochtproblemen nu al drastisch afgenomen. Onze huurders hebben hier direct plezier van, net als van de lagere energielasten door de isolatie.

De fijne samenwerking met de mensen van Drowa staat wat mij betreft garant voor een duurzame toekomst,” aldus Jack de Roos.