VvE Karel Doormanlaan 113-168 Utrecht

“Ja is ja, nee is nee; dit Friese sentiment maakt Drowa waar” 

In Utrecht-Oost op een gewilde locatie in de Zeeheldenbuurt aan de Karel Doormanlaan staan 4 flatgebouwen, die in de jaren ‘50 zijn gebouwd en waarvan de kruipruimtes van 2 gebouwen vrij recent zijn geïsoleerd.

Onder dit flatgebouw zat een enorme kruipruimte van meer dan 1000 m2

Bestuurslid van de VvE Karel Doormanlaan 113-168 Olaf Janssen: “We hebben hier onder het gebouw een enorme kruipruimte van bijna 1.000 m2. Vorig jaar hebben we als VvE besloten bodemisolatie aan te laten brengen voor het behoud van het gebouw. Elk voorjaar hadden wij een kletsnatte kruipruimte met een laag water van wel 10 tot 15 cm. Dit vochtige klimaat in combinatie met een vloertype uit de jaren ’50, waarvan de wapening kwetsbaar is voor corrosie, zou op termijn het gebouw onherstelbaar aantasten.” 

Het flatgebouw bestaat uit 56 appartementen en 7 etages. De hele kruipruimte is door Drowa voorzien van een laag van 35 cm isolatiechips. Het totale volume aan chips komt daarmee op 350 m3. 

Olaf: “Dan heb je aan een gewoon busje met aanhanger niets. Dergelijke partijen hebben wij in de oriëntatiefase ook langs gehad. De vrachtwagen van Drowa, met enorme aanhanger, kan bijna 250 m3 polystyreen chips in één keer meenemen. Bovendien hebben zij een uniek inblaassysteem, dat echt perfect werkt. Binnen iets meer dan een dag was de hele klus geklaard. Dergelijke grote klussen blijken voor Drowa dus geen enkel probleem te zijn. Prijstechnisch staan ze goed in de markt en ze leveren uitstekende service, zo hebben ze bijvoorbeeld wat restanten van kapotte buizen uit de kruipruimte op eigen initiatief meegenomen.

Dat ze een eindje uit de buurt komen doet er niets toe. De mannen van Drowa doen wat ze beloven. En doen dit zorgvuldig. Dat spreekt mij erg aan,” aldus Olaf Janssen.