Vochtige vloer? Niks doen is geen optie!

De oplossing ligt in de kruipruimte

Wist je dat praktisch alle kruipruimtes in Nederland vochtig zijn? Hier ligt de oplossing voor een droge en warme vloer en bescherming tegen vochtaantasting.

Aantasting vloer door vocht en kou

Bij een niet-geïsoleerde begane grondvloer hebben vocht en kou vanuit de kruipruimte of grond vrij spel. In deze onverwarmde ruimte zal vocht de onderkant van de vloer aantasten, zowel bij houten als betonnen vloeren. Dit kan soms jaren duren, maar de aantasting is vaak groot. Tijdig ingrijpen is het advies. Want de woningwaarde vermindert en de herstelkosten worden steeds hoger. Maar nog belangrijker; het heeft voor bewoners ook invloed op de gezondheid. Niks doen is dus geen optie!

Welke bodemisolatie is het beste?

Bodemisolatie biedt direct bescherming. Schelpen, EPS parels en Drowa Isolatiechips zijn grofweg de meest gebruikte. Omdat schelpen niet drijven, werken ze niet bij water op de bodem. EPS parels zijn goedkoop, maar kunnen in aanraking met vocht veranderen in een plastic brij. Drowachips blijven wel drijven bij water onder de vloer en worden niet aangetast door vocht. Dit maakt ze tot dè oplossing tegen een vochtige vloer. Door de vorm kan vocht alleen naar beneden, niet meer naar boven. De chips zijn eenvoudig aan te brengen, vaak binnen twee uurtjes. Ze zijn 100% gerecycled, gecertificeerd en tellen dus mee in het energielabel.

Waarom isoleren bij Drowa?Wij zorgen voor een droger en warmer klimaat in de hele kruipruimte. En bieden bescherming. Wij helpen je graag. Of je nu woningeigenaar, aannemer, vloerenlegger of vastgoedbeheerder bent, wij staan voor je klaar om jouw vochtproblemen of die van jouw klant vakkundig te voorkomen of op te lossen.