Subsidie op Drowa isolatiechips flink verhoogd

Het Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid (BCRG) heeft nieuwe, hogere Rc-waarden vastgesteld voor een volledig met Drowa isolatiechips gevulde kruipruimte. Dat is goed nieuws voor de isolatiewaardes en het milieu, maar ook voor iedereen die voordelig de kruipruimte wil isoleren. Door isolatiechips niet alleen op de bodem aan te brengen, maar ook tegen de onderzijde van de vloer, is er dankzij de certificering van BCRG nu sprake van ‘vloerisolatie’ in plaats van ‘bodemisolatie’.  

ISDE-subsidie

Eigenaren van een koopwoning die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een beroep doen op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijgen door het predicaat ‘vloerisolatie’ nu € 2.50 per m2 meer subsidie bij het toepassen van één isolatiemaatregel. Dit kan de klant op een isolatieklus zo een paar honderd euro voordeel opleveren. 

 

 

Bij een Drowa-massieve begane grondvloer kunnen de Rc-waardes oplopen tot Rc 12.35 m²K/W. En bij een houten balklaag als begane grondvloer tot Rc 14.40 m²K/W, beide berekend volgens de nieuwe NTA 8800-norm. De nieuwe isolatiewaardes zijn inmiddels in een kwaliteitsverklaring door het BCRG verwerkt. 

 

De onderzoeken lezen? Klik dan snel verder: