SAMENWERKINGSPARTNER NIVO IN BEELD

Het belang van isolatie voor je energielabel

De pareltjes van NIVO

Wat heb je aan de duurzame energie van zonnepanelen en windenergie als je kantoor of huis niet goed geïsoleerd is? Dan vliegt de duurzame energie je gebouw uit. Mooie kans voor NIVO Groep. Het bedrijf, lid van Freonen fan Fossylfrij Fryslân en tot voor kort vooral bekend van een breed pakket aan schoonmaakdiensten, heeft haar dienstenpakket uitgebreid met het duurzaam isoleren van kantoren en woningen. 

Jan Remmelt Schoemaker van NIVO Groep

NIVO Groep heeft 1.200 medewerkers, vestigingen in Leeuwarden, Bolsward, Groningen en Zwolle en een jaaromzet van bijna 30 miljoen euro. Over de uitbreiding van het dienstenpakket informeert Jan Remmelt Schoemaker, één van de directeuren van het familiebedrijf ons: “Vorig jaar kwamen we op het idee dat we ons ook best konden richten op Spouwcleaning en isoleren van woningen en kantoren.”

Hij vervolgt: “Een logische aanvulling op ons dienstenpakket, waarbij wij met NIVO Groep werken aan een schonere wereld. Wij merkten dat het isoleren van spouwmuren door prijsdruk en toenemende concurrentie niet door elk bedrijf even goed wordt uitgevoerd. Hierdoor kunnen op de lange termijn vochtproblemen en gezondheidsproblemen ontstaan.”

“Vorig jaar waren we in eigen beheer al druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe machine om spouwmuren schoon te maken. Dat was kort voordat de kans zich voordeed om Schuil Isolatiezorg over te nemen. Schuil Isolatiezorg was al gespecialiseerd in Spouwcleaning en het isoleren van spouwmuren. We hebben hun machines, medewerkers, kennis en de website overgenomen.”

“De isolatiemarkt kent veel prijsvechters, maar wij richten ons op kwaliteit voor zowel de korte als lange termijn. Kwaliteit is bij NIVO gegarandeerd, alle disciplines zijn voorzien van de juiste certificeringen. Door de prijsdruk van de grote hoeveelheid aan concurrenten is de geleverde kwaliteit en bijbehorend rendement niet altijd zoals vooraf is beloofd. Wij weten wat de beste wijze is om te isoleren en wanneer je juist wel of niet kan na-isoleren. Hiervoor hebben wij deskundige mensen met tientallen jaren bouwervaring in huis. Kwaliteit heeft altijd een prijs. Je hebt als huiseigenaar de investering van het isoleren al binnen vier jaar terugverdiend, mits er op de juiste wijze wordt geïsoleerd, dus op zich valt de investering reuze mee,” vult Jan Remmelt aan.

“Wij isoleren spouwmuren en daken met EPS-parels. Dat is geen biologisch materiaal, maar het is wel circulair. Wij zijn in staat om de na-isolatie er ook weer uit te halen. Deze EPS-parels kunnen dan niet worden hergebruikt als isolatiemateriaal, maar wel als grondstof voor schuimbeton. EPS-parels zijn ideaal om mee te isoleren, omdat de ruimte tussen de parels zorgt voor een ademende muur, het is vochtongevoelig en je behaalt de hoogste isolatiewaarde. Hierdoor voorkom je dat er schimmel ontstaat.”

“Voor kruipruimtes gebruiken wij Drowa-chips. Die kun je hergebruiken en zijn hierdoor circulair. Het isoleren van vloeren met EPS-parels raden wij af. Kruipruimtes zijn door de parels niet meer bereikbaar, bovendien liggen de parels los (ongelijmd), waardoor ze sneller in de natuur belanden. Als je dan kijkt naar het duurzaamheidsaspect (milieu en hergebruik) en diervriendelijkheid (inhaleer of inslikgevaar bij opstuiven), dan zijn parels volgens ons niet de juiste oplossing op lange termijn.”

NIVO isoleert naast woningen ook kantoorgebouwen. Voor kantoren is het per 1 januari 2023 verplicht om het energielabel C te hebben. Dat geldt voor kantoren die groter zijn dan honderd vierkante meter. Hoe beter geïsoleerd, hoe beter het energielabel wordt.

Jan Remmelt: “NIVO Isolatiezorg helpt ondernemers om hun kantoorgebouw naar energielabel C te brengen door het aanbrengen van de juiste vloer-, muur- en dakisolatie. We hebben een speciale website gemaakt met uitgebreide informatie: www.nivoisolatiezorg.nl. Op www.uwhuissaneerder.nl kan men terecht voor het saneren van asbest en andere gerelateerde werkzaamheden. Onze divisies vullen elkaar perfect aan.”

De 1.200 medewerkers van NIVO zijn op vele fronten actief. “Alles staat in het teken om de wereld schoner te maken en goed achter te laten voor de generatie na ons,” vertelt Jan Remmelt. Met een eigen NIVO Academie worden de mensen voortdurend bijgeschoold en borgen zij op die manier de constante kwaliteit. “We zijn specialist op de gebieden van Facilitaire Dienstverlening, Specialistische Reiniging, Calamiteitendiensten (24/7), Asbest & Milieutechniek en Isolatiezorg. Onze slogan is dan ook: ‘Samen maken we NIVO’.”

www.nivogroep.nl