Drowa isoleert modelwoning gemeente Delfzijl

In Delfzijl wordt een energieslurpende woning omgebouwd tot modelwoning op het gebied van energiebesparing. Dit gebeurt door een lokaal consortium van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Na de renovatie gaat de woning functioneren als informatieloket voor inwoners van de gemeente Delfzijl en dient het als modelwoning van het consortium.

Het consortium gaat de energieslurpende woning aan de Prins Bernardlaan 62 duurzaam renoveren tot een energielabel A woning. Dit is mogelijk met een geschatte investering van 10.000 euro. De te nemen maatregelen bestaan onder andere uit het isoleren van de spouw, de vloer en het dak, het plaatsen van zonnepanelen en het zetten van HR++glas. In de kruipruimte wordt isolatiechips van Drowa aangebracht.

Inwoners kunnen met ingang van 1 februari 2013 bij het loket terecht voor advies, offertes of simpelweg informatie inwinnen over energiebesparende maatregelen. In de modelwoning treffen de inwoners verschillende energiebesparende maatregelen aan die zij thuis ook kunnen toepassen en ervaren zij het comfort van woningverbetering.

Het consortium bestaat uit ondernemers van diverse branches uit de bouwkolom. De gemeente Delfzijl heeft de oprichting van het consortium gestimuleerd. Door samen te werken binnen dit consortium kunnen de bedrijven in samenhang hun diensten aanbieden.