De Woonschakel werkt met Drowa aan lagere woonlasten

Door samen te werken, bereik je meer. Helemaal als het gaat over duurzaamheid. Drowa isolatiechips ontzorgt woningcorporatie De Woonschakel uit de regio West-Friesland bij het isoleren van 2.000 huurwoningen. De Woonschakel heeft als één van haar kernwaarden betaalbare woningen voor de huurders. Dat past precies bij het DNA van Drowa.

De Woonschakel uit Medemblik, Bovenkarspel en Obdam heeft circa 6.500 huurwoningen in eigendom. Rogier Smit is verantwoordelijk voor dagelijks onderhoud en duurzaamheid. “Betaalbare woningen voor onze huurders vinden wij heel belangrijk. Juist in tijden dat wonen duurder wordt, kan men van ons op aan. Dat geldt dus ook voor de energielasten. Daarom is duurzaamheid voor onze corporatie prioriteit. We willen uiteindelijk op een gemiddeld energielabel A uitkomen. Dit zal bijdragen tot lagere woonlasten en meer comfort voor onze huurders” aldus Rogier Smit.

De Woonschakel heeft Drowa isolatiechips ingeschakeld om de komende 4 jaar 2.000 van haar woningen in de regio te isoleren. Rudmer de Vries van Drowa: “Voor dit jaar staan er 488 woningen op de planning, we isoleren zo’n 40 à 50 woningen van De Woonschakel per maand. We trekken bovendien gelijk de kabels die moeten worden aangelegd ter voorbereiding op elektrisch koken. Niet alle woningen zijn hetzelfde en ook de diepte van de kruipruimtes verschilt. Bij dit project worden alle kruipruimtes helemaal van onder tot boven gevuld met isolatiechips. Hierdoor bereiken we hele mooie Rc-waardes die liggen tussen de 5,5 en 9, afhankelijk van de diepte van de kruipruimte.”

Op de vraag waarom De Woonschakel voor dit grote project voor Drowa heeft gekozen, komt Rogier Smit met een duidelijk antwoord: “Drowa denkt vanuit de huurder, is behulpzaam en neemt de volledige communicatie met onze huurders en de begeleiding op zich. Tot en met de nazorg. Dat ontlast ons enorm. Daar komt bij dat Drowa hele grote volumes aan kan, zodat wij onze ambitieuze doelstellingen als corporatie kunnen halen.”

Volop aan het werk in Medemblik