Aanpassing BTW-tarief na-isolatie per 1 januari 2014

Wie nog voor de jaarwisseling opdracht geeft voor het laten aanbrengen van na-isolatie, kan gebruik maken van het lage BTW-tarief van 6 procent. Na 1 januari geldt een BTW-tarief van 21% op het materiaal. Op het aandeel uren blijft ook na januari het lage BTW-tarief van 6% BTW van toepassing.

Via de branchevereniging VENIN hebben wij vernomen dat het BTW-tarief op na-isolatie vanaf 1 januari 2014 gaat veranderen. Op dit moment wordt er op de website van de Belastingdienst geen melding gemaakt van deze verandering waardoor er bij de consument onduidelijkheden zijn gerezen.

Volgens de website van Vereniging Eigen Huis zal het aandeel materiaal van 1 januari 2014 altijd worden belast met 21% BTW. Dit betekent voor het toepassen van Drowa isolatiechips dat u over het materiaal het hoge BTW-tarief van 21% moet betalen.

Hoewel deze aanpassing nog niet op de website van de Belastingdienst staat vermeld zien wij ons genoodzaakt deze verandering per 1 januari 2014 door te voeren op onze offertes. Ook offertes die wij in 2013 hebben uitgebracht maar waarvoor wij in 2014 opdracht krijgen vallen onder deze nieuwe BTW-regeling.