Kruipruimte isolatie schelpen of Drowa Chips?

Er zijn verschillende methoden en producten om uw kruipruimte te isoleren. Een product dat qua werking te vergelijken is met dat van Drowa Chips zijn zeeschelpen. Met beide soorten kruipruimte isolatie schelpen isoleert u uitstekend uw kruipruimte en pakt u vochtproblemen in huis aan. Echter, wat betreft materiaal, milieuvriendelijkheid, gemak en prijs zijn er wel degelijk grote verschillen.

Isolatie schelpen uit zee

Zeeschelpen zijn een natuurproduct. De liefhebbers van natuurlijke materialen zal dit aanspreken maar de milieubelasting is betrekkelijk hoog (NIBE Milieuklasse 6a). Dat komt door de winning uit zee en het transport met grote schepen.

Zeeschelpen moeten door een bedrijf met gespecialiseerde apparatuur worden aangebracht. Eenmaal op de bodem van de kruipruimte laten de schelpen zich nauwelijks aan de kant schuiven. De kruipruimte zal in de meeste gevallen niet of nauwelijks nog bereikbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld de installatie of riolering.

Zeeschelpen drijven niet op water. Als er (soms) grondwater in de kruipruimte staat, zal hier met de dikte van de aan te brengen schelpenlaag rekening mee moeten worden gehouden, omdat anders de laag boven het water te dun wordt om werkzaam te zijn.

Milieuvriendelijke tempexschelpen van Drowa

Drowa is een kunststofproduct dat desondanks zeer milieuvriendelijk is. Als materiaal scoort EPS wat betreft milieubelasting al heel goed: NIBE Milieuklasse 1a). Daarbij is Drowa het enige merk EPS-chips dat ook nog eens volledig gemaakt wordt van gerecycled afvalplastic. De grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van de Drowa tempexschelpen zijn dus milieu verantwoorde grondstoffen. Uitputting van natuurlijke grondstoffen speelt bij het merk Drowa derhalve nauwelijks een rol, ook omdat er voor de productie weinig energie nodig is. De emissies bij productie van EPS zijn verder beduidend lager dan bij de andere synthetische materialen. Omdat Drowa een hoogwaardig product is met een gesloten celstructuur gaat het bovendien levenslang mee, zonder verlies van de krachtige werking. Zowel het materiaal als de werking van Drowa zijn erg duurzaam. Tenslotte is Drowa herbruikbaar en volledig recyclebaar.

Drowa kan snel en gemakkelijk, dikwijls doorgaans zonder ingrijpende maatregelen op de bodem van uw kruipruimte worden gestort. Eventueel kunt u het als doe-het-zelver ook eigenhandig aanbrengen. Het materiaal is licht en laat zich makkelijk aan de kant duwen. Eventueel haalt u tijdelijk wat van het materiaal uit de kruipruimte als u onderhoudswerkzaamheden onder de begane vloer moet uitvoeren.

Drowa is erg licht. Het bestaat namelijk voor 98% uit lucht. Daardoor blijft het drijven op water. Ook wanneer er (soms) water in uw kruipruimte staat zal de werkzame laag even dik blijven.

Groot verschil in prijs

Naast de verschillen tussen zeeschelpen en de isolatie schelpen van Drowa wat betreft materiaal, gemak en milieuvriendelijkeheid is Drowa bovendien 50% goedkoper dan zeeschelpen.

Neem gerust contact  met ons op als u meer informatie wil ontvangen over Drowa Chips.