Ideale luchtvochtigheid

Het is zeer belangrijk om een ideale luchtvochtigheid in het huis te hebben. Niet alleen voor de bescherming voor je huis, maar met name voor de bescherming van je eigen gezondheid.

Wat is luchtvochtigheid

Bij luchtvochtigheid spreken we over de hoeveelheid vocht in de lucht. In de woestijn is er veelal een lage luchtvochtigheid en in de tropen een hoge luchtvochtigheid.

Ideale luchtvochtigheid

Buiten huis is het meestal tussen de 60 en 80%. Maar het kan sterk verschillen en wel uiteenlopen van 5% tot 100%. Bij 100% is er dus een maximale hoeveelheid vocht bereikt en kan met concluderen dat het bijna zeker het regenen is.

Thuis en op kantoor is het belangrijk dat de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% wordt gehouden aangezien dit het beste is voor de luchtwegen. Wanneer het lager dan 40% is kan het negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben.

Risico’s van een te lage luchtvochtigheid

Een lage luchtvochtigheid kan voor mensen met contactlenzen zeer onprettig zijn omdat de ogen droog worden. Bovendien is het voor mensen met huidklachten niet bevorderlijk om in een omgeving te zitten die een erg lage luchtvochtigheid heeft.

Risico’s van een te hoge luchtvochtigheid

In lange tijd in een vochtig huis leven is niet gezond. Een vochtig huis geeft namelijk de opstart voor schimmel, zwammen en bacteriën. Hierdoor komen er stoffen in de lucht die in te hoge concentraties slecht zijn voor de gezondheid.

Met Drow de ideale luchtvochtigheid

Met Drowa krijg je in de kruipruimte van je huis de ideale luchtvochtigheid aangezien de Drowa chips ervoor zorgen dat de vochtigheid gereguleerd wordt. Zelfs met een klein laagje water wordt de kruipruimte niet vochtig en dat betekent een ideale luchtvochtigheid.