Werking

Drowa zorgt ervoor dat het condensatiepunt van het vocht in de lucht wordt gefixeerd tussen de bodem van de kruipruimte tot maximaal 15 cm hoogte in de bodembedekkende chipslaag. Daardoor wordt de lucht boven de laag Drowa droger en heeft vocht geen nadelige invloed meer op het klimaat in de woning, net zomin als op de kwaliteit van de vloerconstructie van de begane grond.

Drowa houdt vocht en kou onder zich

De werking van Drowa is gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel dat vocht altijd het koudste punt opzoekt, in de kruipruimte dus de bodem. Na het aanbrengen van Drowa vindt het vocht geholpen door de zwaartekracht z’n weg nog wel omlaag naar de bodem maar zal het vervolgens niet meer naar boven condenseren, ook niet als de lucht boven de isolatielaag steeds droger en warmer wordt en de temperatuur omhoog gaat. Omdat de zwaartekracht tegenwerkt kan het vocht tot maximaal 15 cm hoog in de laag komen voordat het op teveel weerstand stuit en de weg van de minste weerstand zoekt. En dat is het koudste punt, de bodem van de kruipruimte, waar het dus blijft. Daarom is het isoleren van de kruipruimte erg belangrijk en zorgt Drowa voor een verhoogd wooncomfort in huis.

Met Drowa hebben deze vocht- en schimmelmonsters geen schijn van kans!

Vergelijking met werking vaatwasser

De werking van Drowa is te vergelijken met de werking van een vaatwasser. De vaat wordt gewassen met heet water, en zodra het programma afgelopen is stroomt er koud water door de bodem van de vaatwasser waardoor het water op de vaat naar het koudste punt wordt getrokken.

Ook in kruipruimtes waar grondwater staat behoudt Drowa zijn werkende eigenschappen. Omdat Drowa een zeer laag soortelijk gewicht heeft, zal het met het stijgen en dalen van eventueel grondwater mee op en neer gaan. Het vocht blijft zodoende onder het isolatiemateriaal en zal niet verdampen, waardoor de lucht boven de isolatielaag en in de rest van het huis laag blijft.

Interesse gekregen in de isolatiechips van Drowa? Voor meer informatie over Drowa of een gesprek over de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@drowa.nl.