Tempex Vloerisolatie

Snel en effectief

Tempex is wellicht het meest toegepaste isolatieproduct. Het materiaal is licht in gewicht, nauwelijks gevoelig voor water en voorzien van de SE-aanduiding ook brandveilig. Tempex wordt als isolatieproduct in allerlei vormen geproduceerd. Als plaat, zelfdragende dakdelen, in korrels, maar ook als chips. In die laatste vorm wordt tempex vloerisolatie als uiterst effectief isolatiemateriaal los gestort op de bodem van de kruipruimte, wat doorgaans binnen enkele uren klaar is.

Tempex is er in verschillende kwaliteiten. De tempex vloerisolatie van Drowa is van de hoogste kwaliteit. De gesloten celstructuur garandeert een levenslange en onverminderde werking. Het product reageert niet met stoffen in de omgeving. Vervuiling van de bodem en bodemwater is zodoende uitgesloten. Ook komen er geen gassen vrij. Tempex van Drowa is dus 100% veilig voor mens en milieu.

Tempex vloerisolatie wordt als chips los gestort op de bodem van de kruipruimte. Het is makkelijk en snel aan te brengen. Twee uur is vaak genoeg om de begane vloer van een woonhuis uiterst effectief en duurzaam met Drowa tempex chips te isoleren. Ook is het materiaal weer heel makkelijk te verwijderen en af te voeren om volledig hergebruikt te worden.

Drowa is één van de weinige bodemisolatiemethodes met een hogere isolatiewaarde dan vergelijkbare producten. De EPS-chips van Drowa heeft een zeer positieve invloed op de energetische prestaties van een woning en mag gebruikt worden in de berekening voor het verkrijgen van een gunstig energielabel. Voorwaarde voor het overnemen van de Rc-waarden van Drowa in een EPA-advies is dan ook, dat aangetoond kan worden dat er in de betreffende kruipruimte inderdaad isolatiechips van het merk Drowa zelf zijn toegepast.

Ten opzicht van bijvoorbeeld korrels heeft Drowa als groot voordeel dat het makkelijker aan de kant is te schuiven. Bij het uitvoeren van werkzaamheden onder de vloer is dat erg handig.

Interesse gekregen in de hoogwaardige EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.