Kruipruimte isoleren

De kruipruimte isoleren met Drowa vraagt een relatief geringe investering, kan vaak zonder ingrijpende maatregelen, maar sorteert een groot effect. Energiebesparing met vloerisolatie / kruipruimte isolatie van Drowa rendeert daarom al snel. Met Drowa rekent u bovendien in één keer af met alle problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte.

Kruipruimte isoleren met Drowa

De kruipruimte is de koudste en meest vochtige ruimte van een woning. Omdat hier de bodem het allerkoudste punt is, zal het vocht in de kruipruimte daarop condenseren. Zodra de omgevingstemperatuur stijgt, zal het vocht weer naar boven gaan condenseren. Het gevolg is dat de situatie in de kruipruimte continu koud en vochtig blijft, wat erg nadelig is voor het leefklimaat in de woning en de temperatuur van de begane grondvloer.

Bekijk hoe we voor u te werk gaan:

3 redenen om uw kruipruimte te laten isoleren

  • 1. Voorkomt vochtproblemen in huis
    Vocht en/of schimmel onder uw vloer is vervelend. U krijgt er koude voeten door, uw huis is (te) vochtig en er kan zelfs schimmel of waterschade ontstaan. Wij isoleren uw kruipruimte, waardoor vocht onder uw woning blijft waardoor uw comfortabel woont.
  • 2. Voorkomt tocht
    Toch in huis staat ook bij u niet gelijk aan prettig wonen. En u kunt er ook nog eens ziek van worden. Vooral in oude huizen merken we dat er veel koude lucht via de kruipruimte door de vloer ontsnapt en zo uw woning binnenkomt. Kruipruimte isolatie, en eventueel ook uw vloer isoleren, is de oplossing.
  • 3. U bespaart op uw energiekosten
    Het isoleren van de kruipruimte merkt u ook in de portemonnee. Doordat de isolatie tocht tegenhoudt bij het warm houden van uw woning, blijft het ook lekker warm in huis. Dus uw stookt niet meer voor de vogels. Uw stookkosten verlagen

Isolatie van de kruipruimte met Drowa-Chips

Na het aanbrengen van Drowa kruipruimte isolatie kan het vocht nog wel condenseren op de bodem van de kruipruimte maar zal het niet meer verdampen. Zodoende wordt de lucht boven de isolatielaag en dus ook in de leefvertrekken droger. En dat bespaart u energie. Droge lucht is namelijk veel sneller op te warmen en houdt de warmte ook langer vast.

Zelfs in woningen waar water in de kruipruimte staat is de werking van deze hoogwaardige polystyreenschuim chips gegarandeerd. Tempex is zeer licht in gewicht en blijft drijven, zodat ook bij het eventueel stijgen van de waterspiegel het isolatiemateriaal zijn werkzaamheid behoudt.
Lees meer over de isolerende werking van Tempex.

warm huis met kruipruimte isolatie

Meer wooncomfort en gezonder leefklimaat

Drowa vloerisolatie verduurzaamt uw woning en brengt de luchtvochtigheid in huis in balans. Hierdoor verbetert het wooncomfort in huis en creëert u een gezonder leefklimaat. Met name mensen met aandoeningen aan de luchtwegen of reumatische klachten zullen zich in een droger huis dankzij Drowa beter voelen.

Drowa heeft daarnaast nog tal van voordelen ten opzichte van andere isolatiemethoden.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.