Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Kruipruimte blijft toegankelijk voor werkzaamheden

Na het toepassen van Drowa blijft de kruipruimte optimaal toegankelijk. Wanneer er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd kan men gewoon door de laag Drowa heen waden en op de plek van de werkzaamheden de polystyreen schelpen simpelweg aan de kant schuiven.

Houd kruipruimte toegankelijk voor de toekomst

Een kruipruimte is een meerwaarde van het huis en het is van belang dat deze goed bereikbaar blijft. Er kunnen in de toekomst namelijk altijd situaties ontstaan die (onderhouds)werkzaamheden onder de vloer noodzakelijk maken.

Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er in de loop der jaren een zogenaamde ‘zak’ ontstaat in de standbuis van uw riolering. Hierdoor raakt uw riolering op den duur verstopt. U kunt natuurlijk om de paar jaar uw riolering door een professionele ontstopper laten doorspoelen, maar het is uiteraard beter om de zak uit de buis te halen, door de buis op de plek waar deze doorhangt te ondersteunen of door de buis beter op te hangen. Het is dan wel zaak dat u de buis via het kruipluik kunt bereiken en rondom de buis ruimte vrij kunt maken om de werkzaamheden uit te voeren.

Of u neemt misschien nog een keer een nieuwe keuken en kiest er dan bijvoorbeeld voor om te koken met behulp van elektriciteit. U zult dan krachtstroom (380V) nodig hebben en een speciale aansluiting op een 5-aderige krachtstroomkabel, die wellicht nieuw aangelegd moet worden. Dat wordt een lastig probleem als u deze niet zomaar even via de kruipruimte kunt aanvoeren.

Of u wil graag een stortdouche en moet daarvoor onder de vloer uw oude 10mm koperbuis vervangen door een dikkere toevoerleiding voor uw heet water. Dan is het prettig dat u niet in uw wensen beperkt wordt omdat de kruipruimte niet goed bereikbaar (meer) is.

Met Drowa kunt u overal bij

De Drowa chips zijn een stuk groter dan de EPS korrels. Daardoor blijven de chips beter op hun plek liggen dan korrels als u ze tijdelijk aan de kant heeft geschoven. Drowa chips zijn heel licht (0,4% polystyreen, 99,6% lucht), zodat het u ook geen moeite kost om de chips opzij te duwen, dit in tegenstelling tot zeeschelpen, die tezamen een zware massa op de bodem van uw kruipruimte vormen. Bovendien hebben de EPS-chips geen scherpe randjes; u kunt zich niet aan de piepschuim chips snijden.

In het geval uw kruipruimte niet heel hoog is en er weinig ruimte is om de chips opzij te schuiven, kunt u de piepschuim chips tijdelijk uit de kruipruimte halen. U vangt de chips onder de vloer in grote plastic zakken waarin het isolatiemateriaal boven de grond bewaard, totdat u klaar bent met uw werkzaamheden onder de vloer.

Interesse gekregen in Drowa chips? Neem voor meer informatie, een offerte of een afspraak gerust contact met ons op.