Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Effectieve energiebesparing

De kruipruimte isoleren met Drowa vraagt een relatief geringe investering, kan vaak zonder ingrijpende maatregelen, maar sorteert een groot effect. Energiebesparing met vloerisolatie van Drowa rendeert daarom al snel. Een gewone laag Drowa op de bodem van de kruipruimte levert een gemiddelde besparing op tot 5 m³ gas per geïsoleerde m² per jaar.

Zo’n 15% van de warmte ontsnapt bij grondgebonden huizen via de vloer op de begane grond. Met het isoleren van de begane vloer kan dus effectief energie worden bespaard. Daarnaast levert vloerisolatie ook comfort op in de vorm van warmere voeten en een aangenamer luchtklimaat. Drowa vloerisolatie zorgt voor een gelijkmatiger binnentemperatuur en minder vocht in huis.

Zowel bij houten- als bij betonnen vloeren zal het luchtvochtigheidsgehalte na het aanbrengen van de piepschuim isolatielaag dalen, waardoor er minder energie verstookt hoeft te worden om uw woning op te warmen. Droge lucht is namelijk beter op te warmen dan vochtige lucht. Verder zal dankzij Drowa ook het wooncomfort aanzienlijk toenemen. Doordat de lucht boven de isolatiechips droger wordt, wordt tevens de corrosie van het metalen leidingwerk onder de vloer tegengegaan.

Omdat polystyreen ongevoelig is voor water, biedt Drowa ook een uitstekende isolatie-oplossing in kruipruimtes waarin regelmatig water staat. Hwet hoogwaardige EPS-materiaal van Drowa bestaat voor 99,6% uit lucht, is daarom zeer licht en blijft drijven op eventueel in de kruipruimte aanwezig water. Hierdoor bent u met Drowa ook onder erg natte omstandigheden verzekerd van een effectieve energiebesparing.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie