Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Drowa vloerisolatie brengt luchtvochtigheid in balans

Afhankelijk van het seizoen zorgt Drowa voor een verlaging van de relatieve luchtvochtigheid met 20 tot 40%. Droge lucht heeft minder energie nodig om verwarmd te worden. De constructie en installatie van de kruipruimte blijven droog, zodat aantasting door rot en erosie achterwege blijven. De luchtatmosfeer is beter omdat er geen ongezonde schimmels kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt droge lucht voor meer wooncomfort.

Droge lucht warm met minder energie

Doordat Drowa de woning steeds droger maakt hoeft de cv-ketel veel minder hard te werken. Droge lucht is namelijk veel sneller warm te maken en houdt deze warmte ook langer vast. Hierdoor zal de tijd tussen het uitslaan en weer aanslaan van de cv-ketel langer worden.

Tegengaan condensvorming

Bij een lagere luchtvochtigheid wordt condensvorming tegengegaan. Condensvorming ontstaat als vochtige lucht afkoelt, bijvoorbeeld wanneer het in aanraking komt met koude constructiedelen van de woning. Als met waterdamp verzadigde lucht krimpt komen de watermoleculen dichter op elkaar te zitten. Als het maximum aan watermoleculen wordt bereikt moet de lucht het teveel aan watermoleculen lozen. Dit gebeurt in de vorm van condens. Zo kunnen draagvloeren constant nat blijven, wat op den duur rot tot gevolg kan hebben.

Drogere lucht is gezonder

Drogere lucht is beter voor uw gezondheid. De nadelige gevolgen van een te vochtig huis voor de gezondheid openbaren zich pas na langere tijd. Bronchitis en astma, allergieën, reumatische klachten en (langdurige) verkoudheid zijn voorbeelden van lichamelijk ongemakken die (mede) veroorzaakt kunnen worden door een te hoge vochtigheid in huis. Ook het immuunsysteem kan zwakker worden waarbij met name de vatbaarheid voor infecties toeneemt. Te vochtige lucht is een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Deze scheiden stoffen af die in te hoge concentraties nadelige effecten op de gezondheid van mensen hebben. Een gezonde binnenlucht heeft een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent.

Optimale luchtvochtigheid voelt prettiger

Een optimale luchtvochtigheid creëert aanzienlijk meer wooncomfort. Gemiddeld genomen voelen mensen zich het prettigst als de luchtvochtigheid in huis ongeveer 60 procent is.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.