Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Duurzaam isoleren

Effectief energie besparen en duurzaam isoleren van uw woning gaan bij Drowa hand in hand. Dit is om verschillende redenen:

  • 100% recyclingproduct
  • minimale ecologische voetafdruk
  • lekt geen schadelijke gassen of stoffen
  • grondwaterneutraal
  • levenslange krachtige werking
  • levering op maat, dus geen restafval
  • herbruikbaar
  • volledig recyclebaar
  • dampopen isolatieproduct
  • verduurzaamt woning

Milieuvriendelijk en duurzaam isoleren met Drowa Chips

Als materiaal steekt EPS bij de productie erg gunstig af tegen andere isolatiematerialen. Dit vanwege de zeer geringe energie- en grondstofbehoefte. De productie van EPS kost relatief weinig energie. Door de lage dichtheid van het materiaal is de energie-inhoud vaak lager dan die van andere materialen.

Feitelijk bestaat polystyreen voor 98 procent uit lucht. Dit maakt van polystyreen een zuinig materiaal met een hoog isolerende werking. Gezien de zeer kleine hoeveelheid benodigde massa aan materiaal wordt met Drowa isolatiechips maximaal rendement behaald. De voor de productie benodigde energie wordt al in twee maanden teruggewonnen met de besparing in verstookte energie. Van wieg tot graf is de verhouding van opbrengst en baten ten opzichte van energieverbruik en CO2-uitstoot bij piepschuim extreem gunstig. De ecologische voetafdruk van Drowa is daarom minimaal.

Drowa chips is een 100% recycleproduct

Drowa wordt als enige EPS-isolatiechips volledig gemaakt van hergebruikt materiaal. Afvalplastic krijgt als isolatiemateriaal dankzij Drowa een duurzame herbestemming in uw huis.

Als 100% recyclingproduct hoeven er voor de vervaardiging van Drowa geen nieuwe grondstoffen uit de aarde gedolven worden. Ook ten opzichte van hernieuwbare, natuurlijke materialen heeft Drowa als groot voordeel dat er geen grondstoffen aan het ecologisch systeem onttrokken hoeven worden. Zonder extra beslag op de aarde te leggen, wordt er met de productie van Drowa dus hoogwaardig isolatiemateriaal vervaardigd, terwijl er tegelijk óók nog eens schadelijke stoffen uit het milieu worden geweerd.

Levenslange werking

Dankzij de hoogwaardige celstructuur van het materiaal gaan Drowa EPS-chips gegarandeerd levenslang mee. De isolatiewaarde blijft daarbij constant. Ook in dat opzicht is Drowa bijzonder duurzaam. De werking wordt niet beïnvloed door vocht, vuil of kou.

Drowa is daarbij een bijzonder veilige keuze om uw huis mee te isoleren. Dankzij de gesloten celstructuur reageert Drowa niet met stoffen in de omgeving en komen er geen schadelijke stoffen in het milieu. Drowa laat géén schadelijke gassen vrij en u krijgt géén last met stofvezels die irritatie aan huis, ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken.

Hergebruik duurzame chips

De topkwaliteit EPS-schelpen van Drowa kunnen eventueel in de toekomst ook makkelijk weer uit de kruipruimte worden opgezogen, om onder een andere woning opnieuw toegepast te worden als bodemisolatie. Dit kan gedaan worden zonder verlies van de krachtige werking. Overtollige EPS-chips kunnen ter recycling worden aangeboden. EPS is een monomateriaal en daarom heel goed te recyclen. In Nederland wordt piepschuim al op grote schaal gerecycled. Voor zover dat (nog) niet gebeurt, is piepschuim met heel weinig energie te verwerken en blijft de CO2-winst samen met de gerealiseerde energiebesparing gezien over de hele levenscyclus extreem gunstig.

Ten opzichte van andere synthetische isolatiematerialen scoort polystyreen bij alle criteria het hoogst op de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van milieuvriendelijk afvalbeheer in Nederland. Omdat Drowa precies op maat wordt geleverd is er bovendien geen sprake van restafval, wat bovendien bijdraagt aan de relatief lage prijs van het product.

Dampopen isolatie

Drowa past uitstekend binnen het concept van dampopen bouwen, wat ook wel dampregulerend bouwen wordt genoemd. Dampopen bouwen wordt gezien als een gezondere manier van isoleren waarvoor de aandacht momenteel sterk toeneemt.

Veel moderne isolatietechnieken komen neer op het dampdicht afsluiten van de schil van de woning, zoals bij het afdekken van de bodem van de kruipruimte. Dit blokkeert echter de natuurlijke vochtregulatie van de woning. Dit nadeel wordt bij nieuwbouw bestreden met mechanische ventilatiesystemen. Echter, bij na-isolatie van bestaande woningen ontbreekt een dergelijk ventilatiesysteem meestal. Een ander nadeel van het dampdicht afdekken van bodem en funderingsmuren, is dat het vocht in de muren de neiging krijgt hoger op te trekken. Dit verschijnsel manifesteert zich na verloop van tijd in lelijke schimmelplekken op de muren, dicht op de vloer van de begane grond.

Hoe dan ook, nieuwbouw of bestaand: Drowa helpt u op een natuurlijke manier een ideale, constante luchtvochtigheid in huis te creëren.

Vocht uit de bodem en de funderingsmuren krijgt dankzij Drowa geen kans om op te trekken. Vocht dat condenseert uit krimpende lucht (b.v. tijdens de zomer als warme, vochtige lucht van buiten de kruipruimte binnenkomt) verdwijnt tussen het materiaal door in de bodem. Met Drowa kan uw kruipruimte altijd blijven ademen.

Minder onderhoud

Met de toepassing van Drowa verduurzaamt u ook de woning zelf. Als gevolg van de natuurkundige principes waarop de isolatiemethode van Drowa gebaseerd is, wordt de woning droger. Door het terugdringen van vocht in en onder uw huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte weinig kans. Met Drowa bespaart u dus niet alleen op de stookkosten maar ook op het onderhoud van uw woning.

Kortom: Drowa EPS-chips maakt duurzaam wonen daadwerkelijk mogelijk.

Duurzaam bouwen en wonen doet u met Drowa

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan!