Maak uw huis in Breda zo comfortabel mogelijk met Drowa vloerisolatie

Isoleer uw huis in Breda op een duurzame manier met Drowa en bespaar zo energie. Door de begane vloeren te isoleren vergroot u het wooncomfort en is het huis sneller verwarmd met minder energie. Met Drowa wordt uw huis in Breda op een veilig en milieuvriendelijke manier geïsoleerd.

Drowa komt uw wooncomfort in Breda graag vergroten. Het is mogelijk om zowel houten als betonnen vloeren te isoleren. Het is zelfs mogelijk om de kruipruimte te isoleren, ook als hier water in staat. De isolatie is gemaakt van hoogwaardig polystyreen schuimchips die volledig vervaardigd worden uit gerecycled materiaal.

De bodem rondom Breda

Noordwestelijk, grofweg een aantal kilometers boven de centrale lijn van Roosendaal-Breda-Den Bosch, bestaat de bodem van Noord-Brabant uit grootschalige zeekleipolders. Het NAP ligt zelfs beneden peil ten zuiden van het Hollands Diep. Tussen Roosendaal en Breda en het Hollands Diep bevinden zich verder ook lokaal nog diverse streken die onder NAP liggen. Roosendaal en Breda bevinden zich net als Den Bosch in het noordwestelijke deel van de provincie dat gemiddeld niet boven de 5 meter boven NAP uitkomt. Den Bosch ligt bovendien in een gebied waar de bodem wordt gevormd zware rivierklei. De jonge zeeklei is vooral te vinden in het gebied van de westkant van Roosendaal.

Tilburg, Eindhoven en Helmond zijn relatief hoger gelegen, tussen de 10 en 20 meter boven NAP. Deze steden liggen op wat geologisch gesproken lage zandgronden worden genoemd. In deze gebieden kan sprake zijn van kwelwater en de grondwaterstanden kunnen sterk verschillen. Ten noorden en oostelijk van Roosendaal bevindt zich een groot hoogveenkolonie-gebied. Ook in het grensgebied met Limburg bevinden zich een aantal hoogveenkolonie-gebieden.

Drowa Isolatie bespaart meer dan alleen energie in Breda

Het isoleren van de begane vloeren met Drowa isolatiemateriaal heeft meerdere voordelen voor bewoners in Breda:

 • 100% veilig
 • Milieuvriendelijk (100% gerecycled materiaal en volledig recyclebaar)
 • Verduurzaming van woning
 • Levenslange werking
 • Besparing tot 5 m3 gas per geïsoleerde m2 per jaar
 • RC waarde van 3,70 m2 K/W bij een laagdikte van 50 cm
 • Gunstiger energielabel
 • Oplossing voor veel vochtproblemen in uw woning
 • Gezonder leefatmosfeer
 • Verlaging van de relatieve luchtvochtigheid met 20 tot 40% (afhankelijk van het seizoen)
 • Verhoging wooncomfort
 • Kruipruimte blijft goed toegankelijk (Drowa is makkelijk te verplaatsen)
 • Makkelijk en snel aan te brengen

Vloerisolatie is geschikt uw vloer in Breda met kruipruimte

Drowa is geschikt voor zowel houten- als betonnen vloeren op voorwaarde dat er een kruipruimte onder zit van minimaal zo’n 35 cm. Het is een natuurlijke, dampopen methode die 100% veilig is. Er komen geen schadelijke gassen vrij en er lekken geen verontreinigde stoffen in de bodem. Dankzij de gesloten celstructuur reageert de EPS-vloerisolatie  niet met andere stoffen.
Het is bovendien een zeer duurzame methode. De hoge kwaliteit polystyreen gaat gegarandeerd levenslang mee en is volledig gemaakt van gerecycled materiaal. Drowa is zelf ook weer volledig herbruikbaar en recyclebaar. Daarbij verduurzaamt Drowa uw woning door de constructie en de technische installatie in de kruipruimte te beschermen tegen vocht.

Wilt u meer weten over het isoleren van vloeren met Drowa in Breda en omstreken?

Neem geheel vrijblijvend contact op, of gratis offerte aanvragen.>vraag gratis een offerte aan.

Vloerisolatie? vergroot uw wooncomfort met vloerisolatie