Waarom ventileren juist nu belangrijk is!

Na een droge en warme zomer zitten we nu in de natte en koudere herfstmaanden. We zijn meer binnen en proberen het daar wat warm te houden. Om de stookkosten niet door het dak te laten gaan, houden we ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Maar is dat wel verstandig?

Vocht in de badkamer na het douchen, damp en geuren van het koken of natte was die we binnen laten drogen. Zomaar enkele voorbeelden die ervoor zorgen dat er veel vocht en nare geuren binnen blijven hangen. Met als gevolg vochtplekken, schimmelvorming en gezondheidsklachten.

Gezonde lucht in huis kan door de lucht continu te verversen, dag en nacht, het hele jaar door. Zomers is dat makkelijker, maar open ramen in herfst en winter doen we minder snel.

optrekkend vocht door een vochtige kruipruimte

Een goed geventileerd huis verbruikt minder energie. 

Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Er hoeft daarom minder hard gestookt te worden om het huis te verwarmen. Kortom, goed ventileren is geen overbodige luxe. Het vermindert de kans op vocht, schimmel en gezondheidsklachten. Naast een gezond en fris binnenklimaat valt er ook nog energie mee te besparen.

Last van een vochtproblemen in huis of onder de vloer? Neem gratis contact met ons op om te kijken of we jou verder kunnen helpen.