Contact
0519–244030
Menu
Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Drowa van de partij bij startschot Dag van de Isolatie

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst heeft vrijdag 28 oktober het startsein gegeven voor de Dag van de Isolatie. Blok sprak in Rijswijk (ZH) met bewoners en isolatiespecialisten over verduurzaming en hielp ook mee met het isoleren van een rijtjeswoning. Ook Drowa was daarbij van de partij.

Energie Besparen Doe Je Nu is de naam van de landelijke campagne waarmee de Rijksoverheid huiseigenaren wil stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te gaan isoleren. De campagne loopt de komende drie jaar en wordt ondersteund met tv- en radiospots, aandacht op internet en een speciale website. Huiseigenaren krijgen advies op maat over de mogelijkheden, de kosten en opbrengsten.

Wie met verschillende isolatiemaatregelen in één keer toepast (dak, gevel, vloer, spouwmuur of isolerende beglazing) kan dankzij de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis een bijdrage in de kosten van zo’n 20 procent krijgen. Daar bovenop is dan ook subsidie mogelijk voor isolerende deuren en kozijnen voor driedubbel glas.
Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) met koopwoningen subsidie komen in aanmerking voor de isolatiesubsidie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Het is ook mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De subsidie en zo’n lening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Gebouw Isolatiesubsidie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minister Blok geeft in Rijswijk het startsein voor de Dag van de Isolatie.

Gratis offerte

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan gratis een offerte op maat aan:

Wij bellen u

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u z.s.m. terug

Op de hoogte blijven van onze laatste updates? Schrijf je dan direct in voor onze nieuwsbrief