Water onder de vloer

Water onder de vloer is een probleem waar je als bewoner zo snel mogelijk van af wilt komen. Het komt veelal voor bij woningen die gebouwd zijn in laag gelegen gebieden.  Het is verstandig om het water onder de vloer snel op te lossen aangezien je dus niet onder de vloer kunt komen met een laag water en dat kan in sommige gevallen zeer vervelend zijn als je iets moet repareren onder de grond, bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding.

Risico’s

Rottend hout
Wanneer je een houten huis hebt is het een groot probleem dat er water onder de vloer ligt. Het hout zal namelijk gaan rotten aangezien het niet constant onder water zal liggen (hout rot niet onder water). Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de stevigheid van uw huis.

Schimmel
Door het vochtige kruipgedeelte van uw woning zal er schimmel ontstaan wat niet bevorderlijk voor uw woning is. Bovendien is het niet goed voor uw persoonlijke gezondheid. Het kan namelijk allergische reacties opwekken en er komen stoffen vrij die kankerverwekkend zijn.

Oplossing

Drowa chips zijn de ideale oplossing bij water onder de vloer. Ze houden het water namelijk tegen en zorgen ervoor dat de verdamping van het water wordt tegengegaan. Bovendien wordt de vloer warmer en zorgt dit direct voor minder energiekosten. De Drowa chips werken bij 10 cm water. Wanneer er meer water in de kruipruimte ligt zal het eerst moeten worden weggepompt en dan de Drowa chips bij te voegen. De chips isoleren goed waardoor u geen last meer zult krijgen van een vochtige woning.

Voordelen van een woning met ideale luchtvochtigheid

  • Gezondere leefomgeving
  • Energiebesparing
  • Geen last van ongedierte
  • Verkoopwaarde van huis stijgt