Verduurzaam uw woning in Drachten met Drowa vloerisolatie

Door uw woning in Drachten te isoleren met Drowa bespaart u op het energieverbruik en zorgt het voor een beter leefklimaat. Het isolatiemateriaal is gemaakt van gerecycled materiaal en is onder andere om die reden dan ook zeer milieuvriendelijk. De ESP-schelpen voldoen ruim aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal.

Drowa vloerisolatie: voor een beter en gezonder leefklimaat

Door te isoleren met de EPS vloerisolatie van Drowa ontstaat er een beter leefklimaat in uw huis in Drachten omdat het de lucht in huis aangenaam droog maakt. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht en houdt de warmte ook langer vast. Het isolatie materiaal is geschikt voor kruipruimtes onder houten en betonnen vloeren.

Het duurzaam isoleren van houten of betonnen vloeren met de Drowa isolatiemateriaal is  binnen enkele uren gefixt. En mocht het in de toekomst nodig zijn, dan kunnen de Drowa chips er ook weer eenvoudig uit de kruipruimte gehaald worden om in een nieuw huis in Friesland of elders te worden hergebruikt. Zelfs in kruipruimtes waar water in staat, blijven de chips optimaal werkzaam. Het isolatiemateriaal biedt dus voor de bewoners in Friesland volop voordelen.

Drowa is een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal met vele voordelen:

  • 100% veilig
  • Milieuvriendelijk (100% gerecycled materiaal en volledig recyclebaar)
  • Verduurzaming van woning
  • Levenslange werking
  • Besparing tot 5 m3 gas per geïsoleerde m2 per jaar
  • Rc waarde van 3,70 m2 K/W bij een laagdikte van 50 cm
  • Gunstiger energielabel
  • Oplossing voor veel vochtproblemen in uw woning
  • Gezonder leefatmosfeer
  • Verlaging van de relatieve luchtvochtigheid met 20 tot 40% (afhankelijk van het seizoen)
  • Verhoging wooncomfort
  • Kruipruimte blijft goed toegankelijk (Drowa is makkelijk te verplaatsen)
  • Makkelijk en snel aan te brengen

Samenstelling Friese bodem

De Friese bodem bestaat voor een groot deel uit klei. Klei heeft een fijnere structuur dan zand, is dus dichter van samenstelling en laat moeilijker water door. De waterdoorstroming is bij klei zogezegd traag. In kleigrondgebieden staat het grondwater niet alleen hoger dan in zandgebieden, de grond is ook veel sompiger, zeker in de vochtige tijden van het jaar. Dit heeft ook te maken met de zogenaamde opbollingswerking, waarbij u er van kan uitgaan dat na regenval het grondwater onder en rond uw woning aanmerkelijk hoger zal zijn dan de waterstand van een naburige sloot.

Ofschoon het transport van oppervlaktewater door klei traag verloopt, heeft klei een sterke capillaire werking. Dat betekent dat door de fijne grondstructuur het water makkelijker naar boven wordt gezogen. De klei werkt dus als een soort spons. Op deze manier kan het water wel decimeters boven het feitelijke grondwaterniveau voorkomen.

Het noordwestelijke deel van de provincie wordt getypeerd als wierdenlandschap. In Friesland spreekt men eerder van terpen. Veel steden en dorpen zijn gebouwd op grote, vaak vele meters hoge terpen. Dat betreft dan wel de oude dorps- en stadskernen. Het grondwater onder de huizen op de terpen zal soms vele meters onder NAP liggen. De latere uitbreidingen, met name van na de Tweede Wereldoorlog, zijn rondom de terpen gebouwd en zullen eerder problemen met vocht kennen.

Wilt ook comfortabel wonen in Drachten en besparen op uw energierekening?

Neem geheel vrijblijvend contact op, of vraag gratis een offerte aan.

 

Vloerisolatie? vergroot uw wooncomfort met vloerisolatie