Vloerisolatie folie

Droge lucht is warme lucht

Er zijn drie soorten warmte:

  • Geleidingswarmte (conductie)
  • Convectiewarmte (stroming, b.v. lucht)
  • Stralingswarmte

De meeste warmtebronnen brengen alle drie de soorten warmte voort. De percentage verschillen echter.

Vloerverwarming en speksteen kachels brengen minimaal 50% stralingswarmte voort. Bij traditionele cv-convectoren is dat 10% (N.B.: dit zijn indicatieve percentages, want een gestandaardiseerde methode om de hoeveelheid stralingswarmte vast te stellen is nog steeds niet bepaald).

Veel isolatieproducten hebben een enkelvoudige werking. Gealumineerde vloerisolatie folie bijvoorbeeld, keert stralingswarmte maar geen geleidingswarmte en convectiewarmte.

Drowa: droog, warm en gezond

De werking van Drowa is indirect, want deze EPS-chips maakt de lucht in huis droger. Het verwarmen van droge lucht vraagt veel minder energie, is dus goedkoper. Omdat vochtige lucht onaangenaam voelt, wordt tegelijkertijd de behoefte aan hoge temperaturen bij de bewoners minder, ook als er sprake is van verwarming door stralingbronnen.
Bovendien verduurzaamt Drowa een woning en gaat het in huis problemen tegen die kunnen ontstaan door een te hoge vochtigheid, zoals schimmelvorming (b.v. in kasten) of vochtige muren, problemen die u niet oplost met stralingswarmte alleen.

Isoleren met Drowa is isoleren aan de basis. Hoe u uw woning ook verwarmt: met Drowa woont u in iedere situatie droger, warmer en gezonder.

Bewezen werking

Met Drowa hoeft u zich geen zorgen te maken over de effectieve werking. In tegenstelling tot sommige andere isolatieproducten is de werking van Drowa wetenschappelijk onderbouwd en TNO-bewezen.

Interesse gekregen in de EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.