Milieuvriendelijk wonen met Drowa

Voordelen Drowa chips

Drowa vloerisolatie: energiebesparing met meerwaarde

Doordat Drowa de woning steeds droger maakt hoeft de cv-ketel veel minder hard te werken. Droge lucht is namelijk veel sneller warm te maken en houdt deze warmte ook langer vast. Hierdoor zal de tijd tussen het uitslaan en weer aanslaan van de cv-ketel langer worden.

Wooncomfort

Droge warme lucht voelt warmer aan dan vochtige warme lucht. Warmte kan zich in droge lucht namelijk veel beter verdelen, waardoor de bewoners de warmte overal ervaren in plaats van alleen bij de radiatoren.

Energiebesparing met Drowa vloerisolatie gaat samen met verhoging van het wooncomfort. Daarnaast heeft Drowa nog tal van voordelen ten opzichte van andere isolatiemethoden.

De voordelen van Drowa op een rijtje:

Drowa voldoet ruimschoots aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal. Het product en de werking ervan zijn op diverse onderdelen getest door TNO. Lees meer

Snelle verwerking

Drowa is een licht product dat eenvoudig als een egale laag wordt gestort in de kruipruimte van woningen. Het aanbrengen gebeurt daarom snel, zonder dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn. Hierdoor kan dit isolatieproduct relatief goedkoop geleverd worden. De overlast voor de bewoners blijft in de meeste gevallen tot maximaal twee uren beperkt.

Verduurzaming installatie en constructie

Met Drowa wordt in één keer afgerekend met alle problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte. Drowa bodemisolatie verduurzaamt de vloer van de begane grond en brengt de luchtvochtigheid in huis in balans. Hierdoor zal een houten vloer droog blijven waardoor de kans op zwamaantasting nihil wordt. Ook het eroderen van leidingen wordt met Drowa door het terugdringen van vocht tegengegaan. Drowa zorgt derhalve voor zowel verduurzaming van de constructie als van de installatie onder de vloer. Dit scheelt in onderhoud en onderhoudskosten.

Kruipruimte blijft toegankelijk voor werkzaamheden

Na het toepassen van Drowa blijft de kruipruimte optimaal toegankelijk. Wanneer er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd kan men gewoon door de laag Drowa heen waden en op de plek van de werkzaamheden de polystyreen schelpen simpelweg aan de kant schuiven.

Interesse gekregen in de isolatiechips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.