Beter leefklimaat

Drowa zorgt ervoor dat het condensatiepunt van het vocht in de lucht wordt gefixeerd tussen de bodem van de kruipruimte tot maximaal 15 cm hoogte in de bodembedekkende EPS-laag. Daardoor wordt de lucht boven de laag Drowa droger en heeft vocht geen nadelige invloed meer op het klimaat in de woning, net zomin als op de kwaliteit van de vloerconstructie van de begane grond.

Drowa houdt vocht en kou onder zich

Droge lucht vraagt minder energie om op te warmen dan vochtige lucht. Daarbij verspreidt warmte zich beter in droge lucht. Droge lucht voelt daarom comfortabeler aan. Bovendien is een binnenklimaat met droge lucht voor de gezondheid beter dan een vochtig huis. Energie besparen met Drowa vloerisolatie gaat dus samen met een verhoging van het welbevinden, waarbij wooncomfort en een gezonde leefatmosfeer samenkomen.

De werking van Drowa is gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel dat vocht altijd het koudste punt opzoekt. Ook als Drowa wordt toegepast in een kruipruimte waar (grond)water staat blijft de isolerende werking gegarandeerd.
Lees meer over de werking

Dampopen isoleren

Drowa past ook uitstekend binnen het concept van dampregulerend bouwen. Dampopen bouwen vereist een gezonder manier van isoleren waarvoor de aandacht tegenwoordig sterk toeneemt.
Veel moderne isolatietechnieken sluiten de schil van een woning dampdicht af. Dit blokkeert de natuurlijke vochtregulatie van de woning. Het nadelige effect hiervan op het leefklimaat in huis wordt bij nieuwbouw bestreden met mechanische ventilatiesystemen. Bij bestaande woningen ontbreekt een dergelijk ventilatiesysteem meestal. Drowa echter, helpt u ook bij na-isolatie om een ideale, constante luchtvochtigheid in huis te creëren.
Vocht uit de bodem krijgt dankzij Drowa geen kans om op te trekken en vocht dat condenseert uit krimpende lucht (b.v. tijdens de zomer als warme, vochtige lucht van buiten de kruipruimte binnenkomt) verdwijnt tussen het materiaal door in de bodem. Dankzij Drowa kan uw kruipruimte blijven ademen.

Meer informatie over een beter leefklimaat met Drowa

Heeft u belangstelling gekregen voor het isoleren van uw vloer met EPS-chips van Drowa? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Een beter leefklimaat bereikt u met Drowa